logo Casalina

Terugblik op de zesde editie van internationale beachvolleytoernooi in Leuven

Terugblik op de zesde editie van internationale beachvolleytoernooi in Leuven
De deelneemsters aan de kwartfinales in Leuven

De zesde editie van het internationale beachvolleytoernooi in Leuven wil speeltijd in het leven roepen voor de beachvolley (talenten)teams die doorheen de winter trainen. Door deelname aan deze organisatie kunnen ze bekijken hoe ver ze staan in hun voorbereiding. De doelgroep bestond uit de U20 en de U22 en beginnende internationale teams, Futur Fivb-teams.

Hoe het eruitzag op de zesde editie
Hoe het eruitzag op de zesde editie

“Door mijn contacten lukt het mij om buitenlandse teams aan te trekken. Ze zijn heel enthousiast om naar hier te komen door het feit dat ze veel speeltijd gaan krijgenben en ze zich tegen hun leeftijdsgenoten kunnen meten. Enkele Belgische teams die ik train, namen deel aan het toernooi namelijk Isabel Van Den Broeck, Belgisch kampioene in 2022, ze speelde deze keer met Hannelore Brocatus. Ook Fiona Stelma en Hannelore Pass, beiden 18 jaar en Jitske Soons en Zoé Tabruyn stonden er aan de opslag”, wist trainer én organisator Pascal Hens.

Het duo Soons-Tabruyn raakte niet door de poulefase, maar ze hebben zich niet zomaar laten uitschakkelen. Ze boden goed weerstand tegen hun tegenstanders uit Belgie en Frankrijk. Stelma/Pass verloren van het Franse team Baralle/Godalier, en konden het Zwitserwe duo Lutz/Wandeler kloppen. In de rechtstreekse eliminatie moesten ze in drie sets tegen de latere finalisten Van Den Broeck/Brocatus, de duimen leggen.

Van Den Broeck/Brocatus namen het in hun poule op tegen het Nederlandse duo Jongeneel/Vilier, deze werden. Ze verloren hun tweede wedstrijd tegen Piret/Bex, het nationale duo van Leuven. Hen zouden ze wat later in de finale opnieuw tegenkomen. De Zwitsers en de Belgische nationale duo’s konden hun ploegen voor de final day kwalificeren. Samen met Van Den Broeck/Brocatus en het Duitse duo NeuB/Deissenberger.

Het Duitse duo NeuB/Deissenberger
Het Duitse duo NeuB/Deissenberger

Deze zesde editie van internationale beachvolleytoernooi bracht twee dagen van hoog beachvolleyniveau, in een accommodatie van de KU Leuven. De deelnemende teams hebben al laten weten dat ze ook graag terugkomen.

De duo's van de finale
De duo’s van de finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *