BBC Geel toont zich efficiënter dan Clem Scherpenheuvel

BBC Geel en Clem Scherpenheuvel in de strijd in eerste landelijke

Na twee weken zonder wedstrijd in eerste landelijke stond deze zondagavond voor Basketbalclub Clem Scherpenheuvel de verplaatsing naar BBC Geel op het programma. In de thuiswedstrijd moest Clem het onderspit delven tegen de Kempenaars, ook nu hadden ze het niet onder de markt.

Een gezapig wedstrijdbegin, bracht 2-2 na 2 minuten met zich mee. Het was de thuisploeg die als eerste vlot de scores begon te vinden, 10-5 na 4 minuten. Clem geraakte niet in hun ritme en na 6 minuten met 15-9 op het bord was het tijd voor de eerste time-out voor Clem. Daarna begon Clem beter in de wedstrijd te komen, 17-13 na 8 minuten. Het eerste kwart eindigde met 24-18 op het scorebord.

De toeschouwers moesten bijna 2 minuten wachten op de eerste score in het tweede kwart, ze was voor Clem, 24-20. De scores bleven wel beperkt. Beide ploegen waren te onzuiver in de afwerking. En zo kwamen we na 4 minuten bij 27-25. Even kwamen we gelijk 27-27, maar na 6 minuten keek Clem tegen een negen puntenkloof aan, in de vorm van een 36-27. Ook na een tweede time-out voor Clem beterde het niet aan hun zijde. Shots vielen niet en wanneer ze naar de ring gingen, was het teveel net niet.

Zo gingen we rusten met 40-31 op het bord.

Clem begon beter aan de tweede helft, 42-38 na 2 minuten. Konden ze die lijn nu doortrekken? 2 minuten later keken ze opnieuw tegen een elfpuntenkloof aan, 51-40. Minuut 6 en er stond 55-46 op het bord. De scores bleven dan weer beperkt en zo eindigde het derde kwart op 59-49.

De thuisploeg behield de controle over de wedstrijd en dat bleef ook zo in het vierde kwart. Na 3 minuten stond het, 65-55. Het was dan al duidelijk, de thuisploeg stevende op een verdiende overwinning af die zich finaal vertaalde in een 80-61.