logo Casalina

Tildonkse titelambitie blijft overeind na uitzege op Betekom B

Tildonkse titelambitie blijft overeind na uitzege op Betekom B
FC Tildonk viert op Betekom B

Voor FC Tildonk zat er niets anders op dan te winnen aan de Grote Baan in Betekom om hun titelkansen gaaf te houden. Bij Betekom B hoopten ze op een kleine stunt om de degradatiestrijd definitief af te wenden. In de heenronde wonnen de geel-groenen met 3-1.

Het openingskwartier werd gekruid met drie doelpunten waaronder twee terechte strafschoppen.

In de zesde minuut loodste Vander Elst met een doorsteekpass De Graef door de Tildonk-verdediging, Tildonkdoelman Baudet werkte hem tegen de grond. Hidegh toonde zich zelfzeker van op de stip. In de tegenstoot aarzelde thuisdoelman Vos en probeerde zijn foutje recht te zetten met een haakfout op Vangilbergen. Ervaren Tildonkkapitein Fouarge nam zijn verantwoordelijkheid om de gelijkmaker te netten vanop de stip. Na gestuntel in de thuisverdediging kreeg Vangilbergen de voorsprong op een schoteltje aangeboden, we waren amper tien minuten ver.

Vanaf dan was het jonge Betekom B volledig van slag, ze bleven evenwel de combinatie zoeken terwijl Tildonk sneller diepgang zocht. Het ervaren Tildonk was fysiek sterker in de duels en domineerde.

Betekom B (r) hield de punten thuis tegen KV Tremelo dat het periodekampioenschap zo niet pakt
Betekom B (r) won sinds begin februari op Vossem en tegen KV Tremelo (l)

Coopmans bereikte op links Torfs, Vangilbergen legde zijn voorzet voor de voeten van Booten die in de vlucht overschoot. Met een gevaarlijke grondscherende vrije trap van Vander Elst stak Betekom nog eens zijn neus aan het Tildonkdoel maar Baudet ging goed plat. Een mooie volley van Dhondt werd door thuisdoelman Vos van onder de lat gehaald en hij ging vervolgens goed plat op de herneming.

Aan de rust een logische 1-2 voorsprong voor FC Tildonk.

Drie minuten na rust miste thuiskapitein Godier zijn interceptie, de bal werd ingepikt door de aalvlugge Booten die alleen op doel kon afgaan. Godier probeerde daar met een foutieve tackle nog een stokje voor te steken, maar mocht zich gaan douchen nadat hij aan de noodrem trok en rood gepresenteerd kreeg.

Nu was het hek helemaal van de dam; het ervaren Tildonk bespeelde met gemak de open ruimtes; Betekom maakte niks meer klaar. Eerst miste Booten nog een opgelegde kans maar de ervaren afwerker stond even nadien wel op de goede plaats om af te ronden na een combinatie tussen Vangilbergen en Torfs. Betekom kon nog éénmaal dreigen toen een voorzet van Hidegh door Bries in de vlucht nipt over de lat werd getild. Vier minuten voor tijd deed Booten de boeken definitief dicht met zijn tweede treffer van de avond.

Een éénvoudige zege van Tildonk dat kon rekenen op veel supporters die samen met de spelers de titelroes levendig hielden. Ze hadden een bus genomen om hun team aan te moedigen. Nu het zwalpende Sparta Haacht Statie de laatste weken alles uit handen lijkt te gaan geven, lijkt FC Tildonk de laatste strohalm te zijn opdat de nieuwe fusieclub KFC Sparta Haacht Tildonk alsnog naar tweede provinciale zou kunnen promoveren.

FC Tildonk anno 2022-2023
FC Tildonk anno 2022-2023

Doelpunten: 6’ Hidegh (1-0 strafschop), 8’ Fouarge (1-1 strafschop), 10’ Vangilbergen (1-2), 56’ en 86’ Booten (1-3 en 1-4).

Beeld en verslag: GTi

Geef een reactie