logo Casalina

Leuven Beach 2023 verkozen als ‘Beste Beachvolleybaltoernooi van België’

Leuven Beach 2023 verkozen als ‘Beste Beachvolleybaltoernooi van België’
Els Vandesteen en Britt Ruysschaert

Leuven Beach is verkozen tot ‘Beste Beachvolleybaltoernooi van België’. Deze erkenning, uitgereikt door de nationale beachvolleybalbond, is het resultaat van een enquête waarin spelers, organisatoren, medewerkers van de bond en scheidsrechters hun stem hebben uitgebracht. Het is de eerste keer dat deze prijs uitgereikt werd.

De manche van de Geberit Beach Tour – de Belgische competitie beachvolleybal – in Leuven wordt georganiseerd door Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven. Deze manche vormt een van de speerpunten van het twee weken durende Leuven Beach, waarbij het Ladeuzeplein in Leuven omgetoverd wordt tot een heus tropisch strand met heel wat volleybal, met daarnaast ook ruimte voor andere sporten en randanimatie.

Voor de organisatie was het afgelopen juli al de achttiende editie van Leuven Beach. Met de toekenning van de titel ‘Beste Beachvolleybaltoernooi van België’ wordt de toewijding, het professionalisme en de voortdurende inzet van het team achter Leuven Beach geroemd. Het evenement trekt elk jaar duizenden sportliefhebbers naar Leuven en staat garant voor sportiviteit, sfeer en zomerse vibes.

Bij bezoekers en deelnemers is veel eensgezindheid te horen over waarom Leuven Beach deze prijs verdient. Yentl Van der Aa, regelmatige deelnemer aan de manches in Leuven: “Ik vind het terecht dat Leuven uitgeroepen is tot ‘Beste Beachvolleybaltoernooi van België’. Daar wordt echt alles in het werk gezet zodat spelers zich goed voelen: het zand is van goede kwaliteit, er is een spelerslounge en er is zelfs een kinesist aanwezig.”

Ook de Els Vandesteene, winnares van de 2023-editie bij de vrouwen, is enthousiast: “Op het Ladeuzeplein hangt er altijd een huiselijke sfeer. Zo zijn de kinderen van ex-medespeelster er nu ballenrapers. Verder is er altijd goede muziek, mooi zand en sfeervolle inkadering. En dat alles wordt afgemaakt door het enthousiasme van de organisatoren en de trouwe vrijwilligers, het volleybalbloed loopt er door iedereen z’n aderen.”

En niet enkel voor de spelers is Leuven het neusje van de zalm, ook supporters komen niks te kort. Van der Aa: “Onze supporters kiezen standaard om Leuven vast te pinnen in hun agenda omdat het er zo gezellig is. De organisatie van Leuven Beach denkt ook steeds aan de kinderen door voldoende animatie te voorzien, iets wat ik op andere toernooien toch soms wat mis.”

Beachvolley in Leuven, een succes
Beachvolley in Leuven, een succes
Danny Rens en Johan Neven, de hoofdorganisatoren van Leuven Beach, zijn in de wolken met de erkenning: “We zijn buitengewoon trots en dankbaar voor deze erkenning, die aantoont dat onze inspanningen worden gewaardeerd door de hele beachvolleybalgemeenschap. Maar dit doen we natuurlijk niet alleen. Graag willen we dan ook nog eens de Stad Leuven, de medewerkers van de verschillende stadsdiensten, alle sponsors en alle vrijwilligers die jaar na jaar klaarstaan om met veel enthousiasme ons event te ondersteunen, expliciet bedanken. Zonder hen zou dit succes nooit mogelijk zijn geweest. Wij zijn achter de schermen ondertussen al gestart met de voorbereidingen voor 2024, en kijken er nu al naar uit om de negentiende editie nog groter en beter te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *