logo Casalina

Baals kwartet wilt ex-team KAC Betekom B op nederlaag trakteren

Baals kwartet wilt ex-team KAC Betekom B op nederlaag trakteren
Vlnr Hubin, Verschueren, Dubois en Van der Mieren met een Betekomverleden op training

KFC Baal bestrijdt komende zesde competitiespeeldag in derde provinciale c de buren van KAC Betekom B. Voorbije zomer verhuisden drie spelers en twee trainers van de rood-blauwen naar de rood-groen-witten. Trainers Wouter Van der Mieren en Sven Vandeput en drie jonge spelers, Jayson Dubois, Kenji Verschueren en Ilmas Hubin zouden maar al te graag hun vorige team kloppen. Dat is geen overbodige luxe na een 2 op 15.

Jayson Dubois (21) uit Begijnendijk speelde negen seizoenen bij Betekom.

“Ik ben er tot bij de beloften geraakt. Ik kende vorige trainer Martijn Heiremans en hij vroeg me vorig jaar enkele keren om mee te spelen bij het B-team en dat deed ik ook. Ik ken er, buiten de afvallers van de A-ploeg, de meesten. Ik kan er enkele vrienden verslagen. Het zal komende speeldag belangrijk worden, de drie punten zullen deze zondag belangrijker worden als anders.”

Nummer tien of spits Kenji Verschueren (20) uit Baal beleefde twee termijnen bij Betekom.

“Ik begin er te spelen op jonge leeftijd en trok dan als tiener enkele jaren naar KSK Heist. Toen ik terugkwam kwam ik er nog enkele jaren in actie tot en met de beloften. Ik verbleef er ook een jaartje of negen. We willen absoluut winnen, dat hebben we nodig om onderaan weg te raken. We hadden al veel meer punten kunnen verzamelen, maar het moet willen meezitten”.

Middenvelder of rechtsvoor Ilmas Hubin (20) uit Werchter zat ook twee periodes aan de Grote Baan.

“Tussendoor speelde ik enkele jaren bij OHL, daarna was ik er vanaf de U17 tot en met de beloften. Ik speelde vorig seizoen enkele duels bij het B-team. We hebben die drie punten broodnodig, ik denk dat we ze wel kunnen verslagen. Ik denk dat ze gezond agressief uit de hoek zullen komen. Het zijn twee teams die voetballend wel iets kunnen neerzetten, ik kijk er enorm naar uit.”

Coach Wouter Van der Mieren (34) uit Begijnendijk speelde er één seizoen zelf en was er vorig jaar beloftentrainer. Bij Baal was hij enkele jaren een zekerheid op het middenveld.

“Ik ken uiteraard Betekom goed, we zijn benieuwd wat er tegen hun jonge en goed spelende team mogelijk is. De drie punten zijn het belangrijkste, maar het zal ook leuk zijn om langs het veld enkele oude bekenden te begroeten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *