logo Casalina

Kevoc Keerbergen geeft NVV Tienen geen kans in de Vlaams-Brabantse beker

Kevoc Keerbergen geeft NVV Tienen geen kans in de Vlaams-Brabantse beker
Kevoc Keerbergen (links) bekert een ronde verder tegen NVV Tienen

Tweedeprovincialer Kevoc Keerbergen ontvingen deze dinsdagavond derdeprovincialer NVV Tienen voor een partij in de Vlaams-Brabantse beker. Gastheer Kevoc staat voorlopig gedeeld vierde in zijn reeks in Promo 2b, NVV Tienen op zijn beurt stond vijfde in Promo 3b. Echter in de beker kan het wel eens de onvoorspelbare toer opgaan, daar was het duel Kevoc-NVV echter geen voorbeeld van.

Ref De Pauw legt het voorafgaand het duel nog eens uit aan beide teamkapiteins
Ref De Pauw legt het voorafgaand het duel nog eens uit aan beide teamkapiteins

In de openingsset begon het met 2-2, daarna liep Kevoc mede door receptionele fouten bij de lichtblauwen uit tot 12-3. Na een stroomversnelling van Kevoc stond het zelfs 24-4, NVV redde nog vier setballen, maar bij 24-8 was het bingo voor Kevoc. 25-8 voor de donkerblauwen.

Luykx aan de opslag voor de bezoekers
Luykx aan de opslag voor de bezoekers

In set twee vergrootte Keerbergen andermaal in een mum van tijd zijn voorsprong. Door een enorme opslagdruk en goede receptie stonden ze snel 12-4 voor. Bij Kevoc had De Laet een lange opslagsessie achter de rug. Bij NVV deed Dirix het meer dan degelijk in de receptie. Het ging van 20-4 naar 22-9, deze werd voor Kevoc gescoord door Van Rompuy met een mooie tip-over. Het werd finaal 25-10.

Kevoc aan de opslag
Kevoc aan de opslag

In set drie ging het lang gelijk op van 3-1 naar 3-3, grotendeels onder impuls van bezoeker Peeters. Het ging naar 8-4 via een gekruiste plaatsbal van Van Den Wyngaert, maar Tienen klauwde terug tot 8-7, het  begon te draaien bij de Hagelanders. Het stond even later zelfs 11-12. Een aanval van thuisspeler De Laet werd afgeweerd. Kevoc ging er daarna over, NVV kwam nog terug tot 16-14 na een prima plaatsbal van Botond. De matchbal volgde bij 24-17. Van Den Wyngaert verzorgde de opslag, Tienen stelde daar een mindere receptie tegenover waardoor de 25-17 viel en Kevoc een ronde verder bekert.

Doelpunten: 25-8, 25-10, 25-17.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *