logo Casalina

Steve Klompkes helpt Crossing Vissenaken aan eerste competitiezege

Steve Klompkes helpt Crossing Vissenaken aan eerste competitiezege
Steve Klompkes net na zijn wereldgoal op Olympia

Aanvaller Steve Klompkes (27) bezorgde het offensief spelende Crossing Vissenaken pas op speeldag zeven hun allereerste competitie-overwinning. Gezien hun leuke stijl van spelen verdienden ze al veel eerder de zege, tegen derde SK Nossegem werd het een nipte 1-0. Volgende zondag spelen ze een belangrijk duel onderaan op en tegen SC Aarschot.

Aanvaller Klompkes uit het Waals-Brabantse Orp-Jauche gaf al een goede indruk tijdens de voorbereiding. Hij scoorde onder andere een wereldgoal in de Brabantse bekermatch op Olympia Wijgmaal.

“Offensief brachten we tijdens de voorbereiding en tijdens de voorbije matchen wel mooi aanvallend voetbal, maar al te vaak zonder resultaat en dus punten. Het ontbrak ons volgens mij aan cohesie in de groep. We hebben dat op training vorige week uitgebreid besproken, we hebben onszelf in vraag gesteld en erover nagedacht. Dat heeft snel vruchten opgeleverd”, blikte matchwinnaar Klompkes terug. “Op zich was tegenstander SK Nossegem absoluut geen zwakke tegenstander. Ze konden wel geen uitgespeelde kansen voortbrengen. Ik scoorde iets na de zeventigste minuut. In de extra tijd, in de 93ste minuut moest verdediger Gilles Roosen een kans van hen nog redden met de neus, maar we brachten het er goed vanaf. Dat was allemaal het gevolg van dat constructieve gesprek en een goede tactiek van coach Kris Deldime”, wist Klompkes die aan zijn tweede jaargang bij Crossing toe is.

Vorig seizoen zetten de blauwen een bijna perfecte reeks neer in derde provinciale. Ze hopen opnieuw op een goede reeks om het behoud te realiseren.

“Het behoud staat voorop dit seizoen, hopelijk kunnen we daar nu zo snel mogelijk naartoe. Deze eerste zege werd al lang verwacht. Het deed ons mentaal enorm goed, hopelijk is de déclic er nu. Op bezoek bij SC Aarschot bestaan er mogelijkheden tot puntenwinst. Hopelijk zijn we gelanceerd en kunnen we onmiddellijk voor de tweede keer winnen. Hopelijk kunnen we net zoals vorig seizoen een reeks neerzetten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *