logo Casalina

Feniks Haacht scoort met grasvolleybal bij jeugd, elke dag training mogelijk!

Feniks Haacht scoort met grasvolleybal bij jeugd, elke dag training mogelijk!
Van links naar rechts de U15 meisjes, trainers Stoffel, Tina, Kelly, Josse en de U19 meisjes

Ruim vijftig jongeren tussen twaalf en achttien jaar spelen dagelijks over drie velden in Haacht verspreid grasvolleybal. Dit omdat door de coronamaatregelen indoor spelen niet meer mogelijk is. Volleybalclub Feniks Haacht kwam op het idee van grasvolleybal na een enquête bij de eigen jeugd en met succes, zeker bij deze aangename temperaturen.

“Even geleden hebben we een enquête gehouden bij de jeugd en een mooie meerderheid koos voor volleybal als hun eerste hobby, dat was een mooie meevaller. Daar moesten we mee aan de slag”, wist Feniksvoorzitter Jos Verbinnen. “Sommige damesteams bestaan voor het merendeel uit jeugd en bij ons herenteam Feniks E, is dit eveneens het geval. We zijn blij dat we ze deze mogelijkheid kunnen aanbieden in deze moeilijke omstandigheden. Als de voetbalvelden aan ons complex Den Dijk in Wespelaar vrij zijn, dan komen we in actie.

Stoffel Perilleux, bevoegd voor de bovenbouw en Tim Lemant bevoegd voor de onderbouw, zijn de drijvende krachten achter dit project. Beiden zijn ook middenspelers bij de A-ploeg die uitkomt in tweede nationale. Speler Josse Bautmans was voorbije woensdag samen met speelsters Tina Timmermans en Kelly De Wachter “trainer van dienst”.

“Diegenen die bezig bleven zoals bijvoorbeeld de U11 die verloren amper niveau en zie je wel verbeteren, ze lagen sinds oktober amper een maand stil, gelukkig. De U15 daarentegen lagen er lang uit en dit is één van de eerste bubbeltrainingen voor hen. Je ziet dat het nog wat onwennig verloopt. Dit initiatief is niet enkel en alleen voor het sportieve, maar ook om het sociale te bevorderen en het clubgevoel te schenken”, wist Lemant. “We zijn blij dat er iets meer dan vijftig spelers en speelsters om beurt komen trainen”, geeft Perilleux weer.

De volleyballende Feniksjeugd traint op gras in bubbels
De volleyballende Feniksjeugd traint op gras in bubbels

De jeugdspelers van Feniks Haacht kunnen op alle weekdagen terecht om te trainen aan Den Dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *