logo Casalina

De Stella Artois Leuven Bears willen net iets beter doen dan vorig seizoen

De Stella Artois Leuven Bears willen net iets beter doen dan vorig seizoen
De Leuven Bears anno 2023-2024 Credits Dries Vandenbosch

Ook dit seizoen liggen de sportieve verwachtingen van de Stella Artois Leuven Bears en de sportieve staf hoog. Ze willen absoluut opnieuw meedingen naar deelname in de Golden League. Ook in de Beker van België mikken ze naar een halve finale plaats en misschien zelfs nog een stapje verder…

“De ambitie om er opnieuw een geslaagd seizoen van te maken is duidelijk aanwezig, maar we moeten toch rekening houden dat er in de sport nooit zekerheden bestaan en het geen exacte wetenschap betreft. De sportieve staf heeft in samenspraak met de club alles in het werk gesteld om een competitieve ploeg op het parket te brengen. Heel wat spelers besloten hun kans elders te wagen en er moest dus uitgekeken worden naar waardige vervangers. Een moeilijke opdracht maar we geloven dat de juiste keuzes gemaakt werden. De coaching staf, Eddy Casteels en Jill Lorent, moesten zorgen voor de vervanging van Joshua Heath, Nick McGlynn, Brevin Pritzl, Kevaughn Allen, Kevin Stilmant en Darnell Snyers. Het werd een moeilijke zoektocht maar de overtuiging is aanwezig dat er opnieuw een sterk team op het parket zal staan. Zo werden naast de Amerikanen Casey Benson, Tyreke Key, Viktor Bailey en Chris Vogt ook de Nederlander Sam Huurman en het jong Belgisch talent Noah Meeusen aangetrokken. De enige Amerikaan van vorig seizoen die terug te zien zal zijn is John Fulkerson. Naast Thibault Vanderhaegen blijft ook Wouter Willems aan boord die momenteel nog in volle revalidatie zit en hopelijk rond de jaarwisseling het team kan vervoegen”, klonk het bij sportief manager Erwin Van Achten.

Verder blijven de Stella Artois Leuven Bears de kaart trekken van de jonge talenten.

Tiago Nunes, Remco Nunes, Roel Bucumi en Noah Meeusen maken vast deel uit van de A-kern. Xander Vermeulen, Arne Schrevens en Stan Sollie zullen eveneens hun kansen krijgen op het hoogste niveau en zullen deelnemen aan de trainingen met het A-team. Let op, deze jongeren blijven ook actief bij het B-team in TDM2.
Het aankomend talent bij de U16 en U18 blijft de volle aandacht genieten van de coaching staf.

“De opleiding van deze jongeren blijft een prioriteit. Het is immers belangrijk voor de club om op termijn meerdere eigen producten te laten doorstromen naar het hoogste niveau. De sportieve staf en de club zijn er van overtuigd dat ook dit seizoen opnieuw spannend zal worden. We hebben een ambitieus, gemotiveerd team dat vuurwerk zal brengen naar de Sportoase. We hopen dus dat de supporters en partners in grote getale de wedstrijden zullen bijwonen. Eveneens kan ik u aanraden de wedstrijden van ons B-team te volgen die met hun attractief en atletisch spel mooi basketbal bieden”, besloot Van Achten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *