FC Binkom en FC Geetbets houden elkaar op gelijkspel

Binkom (in het oranje) en Geetbets moesten tevreden zijn met een punt

De supporters, het bestuur, de technische staff en de spelers van FC Binkom snakten naar het eerste puntengewin met beter voetbal dan in de voorbije matchen. De broertjes Cleynen en Coosemans waren nog steeds out, de herstelde Kubam mocht plaatsnemen op de bank. FC Geetbets raakte vorige zondag met de hakken over de sloot in Zoutleeuw. Het miste een aantal basisspelers waaronder de geschorste Andrew Dejaeger, Nick Wouters en Niyonshimye. De wedstrijd ging van start onder een loden hitte waardoor de eerste helft afgehaspeld werd in een gezapig tempo.

Twee goede combinaties hielpen Geetbets aan een 0-2 voorsprong in de eerste helft.

In de derde minuut zorgde de bonkige Baptiste voor het eerste schot op doel. Vijf minuten later mondde een combinatie tussen Usé en Baldewijns uit in een corner getrapt door Baldewijns. In de daaropvolgende scrimmage kwam het leder bij Legiers wiens grondscherend schot gered werd door doelman Buvé. Op het kwartier recupereerde lichtgewicht Sneyers de bal voor Geetbets, speelde door naar Coen op rechts, vervolgens nam Janssens over en stak door naar Vanderhoeft die de 0-1 tegen de Binkomse netten joeg. Een kwartier later speelde Vanderhoeft Coen aan op rechts; die vond Baptiste wiens voorzet door Hoebrechts in doel werd gedeponeerd, 0-2. Binkom reageerde met twee opéénvolgende corners van Baldewijns waar Onkelinx tweemaal zijn hoofd tegen zette. Eénmaal was Buvé op post; de volgende ging nipt naast.

De ruststand in Binkom tegen Geetbets

In de tweede helft bezweek Geetbets onder de powerplay van FC Binkom en mocht het  uiteindelijk nog van geluk spreken dat ze een puntje konden meegraaien.

Vijf minuten voor rust kon thuistrainer Janssens het niet langer aan zien en wisselde Wolfs en Vanwingh voor Duchateau en Kubam. Kapitein Vanderlinden werd centrale verdediger en stofzuiger Kubam bracht meer rust aan de bal. Nu waren de betere combinaties te zien bij FC Binkom dat vooral over links dreigde met de sterk ingevallen Duchateau en Baldewijns. Ook de vooruitgeschoven Tits pushte Binkom naar voren. Daar waar hij zijn verre inworpen steeds in de vijandige backlijn tussen een bos van spelers dropte. In de zestigste minuut speelde hij de vrijstaande De Blick aan, die zijn inworp heerlijk op de slof nam, 1-2. Met de vocale steun van hun supporters rolde vanaf nu de ene na de andere Binkomaanval over het terrein. Uitgesproken doelkansen bleven echter achterwege maar de opéénvolging van vrije trappen, corners en verre inworpen brachten onrust en paniek in de Geetbets-defensie. De sturm und drang van FC Binkom bezorgde een viertal spelers van Geetbets krampen.

Acht minuten voor affluiten legde Seppe Wera de bal achteruit naar De Blick die nogmaals uit zijn sloffen schoot maar zijn vluchtschot vloog via een verdediger naast. In de slotminuut versierde Onkelinx op een lepe manier een vrije trap op de linkerflank. Hij schampte vervolgens met zijn veter de vrije trap van kapitein Vanderlinden in de verste hoek binnen, 2-2!

FC Geetbets anno 2023-2024

De Binkom-supporters waren blij dat ze eindelijk de fighting spirit van hun ploeg op het veld zagen; dit was het echte Binkom! Volgend weekend moet FC Binkom in Bekkevoort ex-trainer Alliet in de ogen kijken terwijl FC Geetbets een taaie klant zal hebben aan SMS Lubbeek. Benieuwd of beide groenzwarte ploegen ook volgend weekend hun puntentotaal kunnen opkrikken.

Doelpunten: 18’ Vanderhoeft (0-1), 31’ Hoebrechts (0-2), 60’ De Blick (1-2), 90’ Onkelinx (2-2)