Sparta Haacht Tildonk buigt voor de tweede keer succesvol een achterstand om

Sparta Haacht Statie (links) speelde een prima tweede helft tegen VKE Eizer

Derdeprovincialer Sparta Haacht Tildonk lijkt zijn recept gevonden te hebben. Net zoals tegen KV Tremelo kwam het tegen VKE Eizer op achterstand en draaide het de situatie om om finaal de driepunter te realiseren. Tegen KV Tremelo kwamen ze 0-2 achter om met 4-2 te winnen, tegen de geel-zwarten uit de Druivenstreek kwamen ze op een 0-1-achterstand om er finaal een uitgesproken 5-1-zege van te maken.

Op minuut drie kon Eizer zich bijna roeren bij een te korte terugspeelbal op doelman Delise, Oulanti kon er net niet aan. In minuut acht trapte Tuur Poukens een vrije trap vanaf links naar de verste hoek, doelman Schijns redde. Aan de overzijde was het twee minuten later raak. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd door De Keyser op doelman Delise gekopt, in de rebound verschalkte Van Der Meulen de goalie, 0-1.

De Eizerse opener van Van Der Meulen werd gevierd

Kort daarna trapte bezoeker Abbou een vrije schop vanaf links naar de verste hoek, Delise redde. Daarna kopte Abbou nog over. Daarna was het Sparta geblazen, het begon met Desiron die een corner naast de tweede paal kopte. Iets voor het half uur ging geelhemd De Keyser neer na duel met Larivière, de ref wuifde het overtuigd weg. In minuut 36 was het aan de overkant prijs. Stienlet nam een hoge bal mooi aan en legde links af, krachtmens Vandereet nam aan en legde in doel, 1-1. Net voor rust drong thuisspeler Van Ransbeeck links door en hij ging op doel af. De bal belandde op de linkerpaal, goalie Schijns pakte de tweede poging.

Rusten bij 1-1 met hoop op een spannende tweede helft.

De bal belandde in minuut 56 bij aanvoerder Roel Poukens, hij leverde een prima schot af die meteen de 2-1 op het scorebord bracht. Iets na het uur kookten de potjes op en naast het veld na een overtreding op het veld over. Gelukkig was het vuur snel gedoofd zodat men verder kon voetballen. Lennert Van Ransbeeck kon vanaf afstand de 3-1 realiseren. Sparta bleef dreigen. Van Ransbeeck ging in de slotfase links door en legde de bal aan de tweede paal bij zijn broer Niel, die raak trof, 4-1, nu ging het snel. Het laatste woord was voor Vandereet in de slotminuut, hij kon de rebound van een vrije trap benutten. Hij werkte de bal “al spettelend” op de grond in de netten.

De 2-1 van Poukens bracht flink wat vreugde met zich mee

Doelpunten: 10’ Van Der Meulen (0-1), 36’ Vandereet (1-1), 56’ Poukens (2-1), 73’ Lennert Van Ransbeeck (3-1), 85’ Niel Van Ransbeeck (4-1), 90’ Vandereet (5-1).

Sparta staat op kop met 9 op 9 met Olympia Wijgmaal B. Het moet volgende speeldag naar Bertem-Leefdaal B, ondanks hun laatste plaats en nul punten steeds een taaie klant op hun veld. Eizer staat gedeeld achtste met een 4 op 9. Volgende week ontvangen zij KV Tremelo, eveneens puntenloos laatst.