logo Casalina

De meiden van Kevoc Keerbergen maken in de gouden set het verschil tegen de dappere Lizards Lubbeek C

De meiden van Kevoc Keerbergen maken in de gouden set het verschil tegen de dappere Lizards Lubbeek C
De vrouwen van Kevoc Keerbergen A (r) haalden het in de golden set van de Lizards Lubbeek C

Bij de dames promo 2B ofte tweede provinciale stond er een clash onderaan het klassement op de agenda tussen negende Kevoc Keerbergen en voorlaatste Lizards Lubbeek C. Beiden konden de punten wel gebruiken om terug naar omhoog te kunnen kijken. Na vier relatief spannende sets viel de spreekwoordelijke cent in het voordeel van thuisteam Kevoc Keerbergen. Het mentale voordeel na set vier konden ze verderzetten in moneytime.

In de heenmatch een week of 6 terug won Kevoc bij de Lizards met 1-3. 

Na foutjes over en weer stond het snel 3-4. Thuisspeelster Adriaenssens maakte de 4-4 met een plaatsbal, het ging zeker niet haar laatste zijn. Het bleef spannend en dat bleek ook uit de score, 9-8. De 9-9 kwam er nadat Teuwen door bezoekster Appels werd afgeblocked. Daarna liep Kevoc uit tot 17-12, onder andere door een block van Frigeni en Adriaenssens op een inzet van Van Leuven, ook De Keyser en Gilissen deden hun duit in het zakje met respectievelijk een smash en een plaatsbal. Even snel als de kloof er kwam, was deze bijna opnieuw gedicht. De Kevoc-receptie begon minder te draaien, de smashen van Lizard Van Leuven brachten wel punten. Finaal haalde de Keerbergse aanval het en werd het 25-20.

Teuwen aan de service voor Kevoc
Teuwen aan de service voor Kevoc

Set twee beloofde nog spannender te worden dan de eerste.

De Lizards liepen uit tot 3-5 onder andere door uithalen van Appels, Poulmans en Jacquemyns. Bij de bezoeksters eiste in de receptie Willems haar rol hoorbaar op. Toch krabbelt Kevoc aan de achterstand en komen ze tot een 11-12, die kwam er nadat Frigeni aan het net afrekende met Jacquemyns. Na offensieven van Blocqiaux en een prima opslagronde van Elsen kwamen de Lubbeeksen op 17-20. De Lizards C speelden op enthousiasme naar de 1-1, 23-25.

Willems slaat aan de overzijde op namens de Lizards C
Willems slaat aan de overzijde op namens de Lizards C

In set drie kwam Kevoc 4-1 en zelfs 18-11 voor.

Het begon met een goede opslagreeks van Gilissen. Tussendoor kwam het op 8-6 na een lange rally. Teuwen deed het receptioneel twee keer in de opbouw naar hetzelfde goed meer dan degelijk, Adriaenssens werkte het puik af met een plaatsbal. Het leek “gebakken” voor setwinst na een goede opslagreeks van Teuwen die ook een ace in de arm hand. Bij de bezoekers leidde een imposante en lange opslagbeurt van Van Leuven voor iedereen het degelijk besefte tot een 20-20. Keerbergse invalster Vermeylen bracht nog even punten voor een 22-22. Een smash van Vermeylen werd afgeblocked door Appels en het stond 1-2 in sets voor de Lizards.

Jacquemyns aan de opslag voor de Lizards C
Jacquemyns aan de opslag voor de Lizards C

Ook in set 4 ging het op en neer tot 7-7, van minuut tot minuut ging het van de ene emotie naadloos in de andere over.

Jonge thuisspeelster De Pooter scoorde vlotter punten nadat ze doorheen een dipje in haar partij worstelde. De 10-9 kwam er nadat Appels werd afgeblocked door Frigeni en Vermeylen. Kevoc begon verdedigend fouten te maken, bezoekster Jacquemyns bracht de 13-13 via een tip-in. De 14-13 kwam er op smash van Frigeni, toen ze er daarna een serie van 7 tegenaan plaatste in de opslag stond het in een mum van tijd 18-13. Het werd 25-16 en beide teams waren nu zeker van een punt.

In de slotset zetten de meiden van Kevoc hun motivatie verbaal kracht bij. Ze begonnen sterk en konden hun inspanning aanhouden, 15-9. Kevoc stijgt zo naar plaats 7, de Lizards blijven op positie 10 trappelen.

Sets: 25-20, 23-25, 23-25, 25-16, 15-9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *