logo Casalina

Voetbalsprokkels na het weekend deel één

Voetbalsprokkels na het weekend deel één
KAC Betekom anno 2022-2023

In deze editie van de voetbalsprokkels vooral aandacht voor teams in het Leuvense en het Zuiden van het Hageland vanaf derde amateur tot en met vierde provinciale. De vorige editie van de sprokkels valt hier terug te vinden. Nieuws is nog steeds welkom op info@regiosport.be

Derde amateur
KAC Betekom
Middenvelder Pieter-Jan Beeken van KHO Bierbeek heeft besloten om volgend seizoen de stap te zetten naar nationaal voetbal, bij KAC Betekom. Hierdoor verliezen de groen-witten hun motor op het middenveld en een eigen jeugdspeler. Averbode-Okselaar is aanvaller Brett Pauly eveneens kwijt aan KAC. Na één seizoen is FC Averbode-Okselaar al een aanvaller kwijt. Brett Pauly kwam over van Limburgse eersteprovincialer Herk-de-Stad. Tot nu toe scoorde Pauly 16 keer op 19 matchen tijd. Dat was ook KAC Betekom opgevallen. 

Sporting Kampenhout
Verdediger Robin Panneels’ avontuur is ten einde. Hij had iets anders verwacht van zijn avontuur bij de blauw-gelen. Hij lijkt terug te keren naar de club die hem uitleende KSK Heist. De prille twintiger kende geen makkelijk begin, maar kwam erdoor en startte enkele keren. Hij heeft net zijn examens KMO en Ondernemen aan de UCLL in Haasrode achter de rug. Aanvallende middenvelders Brusk Er en Allan De Smidt tekenden voor een jaartje extra bij Kampenhout. Aanvoerder en verdediger Nik Vangrunderbeek werd vorige speeldag tegen Geel van het veld getrapt, na de match kon hij moeilijk steunen. Gelukkig viel het minder erg uit, hij startte in de winnende uitmatch op Beringen.

Eerste provinciale
Beker van Vlaams-Brabant
De halve finales van de Beker van Vlaams-Brabant bij de mannen op zondag 19 februari gaan allebei later van start dan 14.30 uur, zoals oorspronkelijk gepland stond. Rode De Hoek – VK Linden zal een half uur later beginnen om 15 uur. En wegens het jaarlijkse steakfestijn bij Rotselaar zal de match tegen KFC Herent pas om 16 uur van start gaan. Bij de vrouwen starten KFC Herent – Brucom Leeuw en Boutersem United – Kester-Gooik allebei om 15 uur.

SC Out-Hoegaarden
Trainer Björn Van Passel (46) die momenteel aan het roer staat bij tweedeprovincialer SC Aarschot maakt de overstap naar eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden. Zijn broer Nico Van Passel maakt de overstap mee. Dat kan u hier nog eens nalezen. Bij de groen-witten verlengden al 7 spelers hun verbintenis met nog een extra seizoen daarbij de drie jeugdspelers Jona Covens, Tuur en Seppe Thomas. Voorts zetten doelman Thibeau Vertessen, middenvelder Adis Sabic, spits Jarne De Braekeleer en Alexander Van Keyenberg een krabbel onder een extra jaar SCOH. Tweede doelman Lars Deweirdt (Drieslinter) en de broers Ben Marchal (Bunsbeek) en Yentl Marchal (Vissenaken) vertrekken.

 

Tweede provinciale
KV Tervuren-Duisburg
Verdediger Francis Lutonadio (34) kwam over tijdens de zomer van reeksgenoot Houtem-Oplinter. Hij moest een leider op het veld worden maar door een zware hamstringblessure kwam hij amper in selecties voor en speelde hij amper 21 minuten over 2 matchen gespreid. Voordien speelde hij onder andere bij Westerlo, Wezel Sport, KVK Tienen, KFC Diest, Averbode-Okselaar en Woluwe-Zaventem.

Stormvogels Haasrode
Bij de Stormvogels Haasrode tekenden ondertussen al zestien spelers bij voor volgend seizoen. Controlerende middenvelder Dries Leirs, verdediger Gianni Van Meessche en Thibau Verbeeck. Jonge middenvelder Xander Declerc (HO Bierbeek B) vervoegt in het seizoen 2023-2024 de rood-gele rangen.

SC Aarschot
Aanvallende middenvelder Steven Van Braeckel komt dit seizoen niet meer in actie. Hij kwam tijdens de zomer over van Averbode-Okselaar en was in volle revalidatie na een operatie aan de kruisbanden. Hij blijft knieproblemen ondervinden. Middenvelder Ayman El Assaoui bezeerde zich onlangs eveneens aan de knie, ook zijn seizoen zit erop. Doelman Glenn Vranckx verlaat op het einde van het seizoen de wit-zwarten voor een avontuur bij KFC De Vrijheid Herselt, dat volgend seizoen in Antwerpse tweede provinciale uitkomt. Hij zal er speler-trainer worden. In totaal zal Vranckx zes seizoenen bij SCA hebben gespeeld met tussendoor een seizoen bij Herselt.

SNA Keiberg
De geel-zwarten verzekerden zich onlangs van de diensten van spits Too Van Embden (KVC Haacht). Hij speelde in het verleden onder andere voor KDN United en Scherpenheuvel. Het is al de derde inkomende transfer voor Keiberg, ze maken de komende weken nog werk van versterkingen.

Standaard Meerbeek
Op een paar spelers na heeft iedereen bijgetekend voor volgend seizoen. Voor volgend seizoen legden ze al drie versterkingen vast. Spitsen Jorn Reszczynski (Elewijt) en Benjamin Kabaro (Plenke Werchter) en flankspeler Jelle Demal (Tielt-Winge 3000) zijn de nieuwe namen. Meerbeek is nog op zoek naar enkele versterkingen.

 

Derde provinciale
Greunsjotters Vossem
Zo goed als iedereen van de spelers en sportieve staff heeft bijgetekend. De groen-zwarten noteren voorlopig één inkomende transfer; middenvelder Sam Van Loo (SK Nossegem) speelt volgend seizoen aan de Sint-Pauluslaan.

KDN United
Veel afwezigen bij de zwart-oranje-groenhemden, het werd zoals de voorbije weken weer puzzelen. Omwille van de examens speelden ze deze periode telkens met 5 tot 6 spelers die daardoor ontbraken. Voorbije speeldag telden ze 9 afwezigen. Dat waren Jelle Taverniers, Jasper Albrecht, Nick Borgions, Tanguy Stiennon, Arne Vaes, Vincent Morren, Greg Adams, Jasper Govaerts en Arsen Voytenko (rug). Jenthe Wouters (ziekte) was onzeker maar startte. Een erg positieve noot is de terugkeer van Wouter Coomans, hij trainde intens en liet meteen een goede indruk. Omwille van het personeelstekort kwam hij meteen in de selectie.

Lozenhoek Keerbergen
Verdediger Rob Van Den Broeck viel na 10 minuten uit in op het veld van Herent B met een zware knieblessure. Hij wordt deze maandag geopereerd aan de meniscus en kruisband, hem wacht daarna een fikse revalidatie. Van Den Broeck zal minstens driekwart jaar niet aan spelen toekomen.

Korbeek Sport
Bij Korbeek Sport zagen ze in hun voorbije thuisduel tegen FC Moorsel aanvallende middenvelder Gilles Den Haese uitvallen in minuut 26 met een op het eerste zicht voetblessure. Onderzoek bracht aan het licht dat hij een teen brak. Hij zit minstens enkele maanden aan de kant, waardoor zijn seizoen hierdoor ten einde loopt.

 

Vierde provinciale
Plenke Werchter
Enkele dagen na de 1-1-derby thuis tegen KFC Werchter wierp trainer Philippe Pignoloni de spreekwoordelijke handdoek. T2 Jos Verhard, die al bijna tien jaar bij de club actief is, voorheen als T1 en nu als T2, neemt over tot het einde van het seizoen. Een nieuwe T2 zal niet aangesteld worden voor de komende periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *