logo Casalina

De dames van Berg-Op Wijgmaal spelen voor eigen publiek derby tegen Lizards Lubbeek-Leuven om plaats twee

De dames van Berg-Op Wijgmaal spelen voor eigen publiek derby tegen Lizards Lubbeek-Leuven om plaats twee
Lotte Hendrickx links in het block van Wijgmaal

De dames van Berg-Op Wijgmaal spelen deze zaterdag thuis om de tweede plaats in Promo 1 tegen naaste achtervolger de Lizards Lubbeek-Leuven een regelrechte derby. Opposite Lotte Hendrix is benieuwd naar de match en hoopt een mooi vertoon beloond te zien met winst. De blauw-zwarten verloren voorbije donderdagavond de titelstrijd op bezoek bij Wolvertem Sporting.

Het zat niet mee in Wolvertem, nabij Meise. De Wijgmaalsen verloren er met 3-0, maar het waren spannende setstanden.

“Dat was jammer, we konden ons nooit helemaal in de wedstrijd werken. Hadden we iets beter gespeeld dan hadden we Wolvertem zeker aangekund. Het was onze avond niet. Ze konden hun thuisvoordeel goed uitbuiten, daarbuiten lag het gegeven van een donderdagavondmatch ons niet. We konden de voorwedstrijden ook niet betwisten. Achteraf leefde het gevoel, dat er absoluut meer inzat”, gaf Lotte aan, die uit Wilsele afkomstig is, maar in Kessel-Lo woont.

Deze derby om de tweede plaats geeft een extra leuk gevoel aan Berg-Op.

“Ik speel hier ongeveer al acht seizoenen met een jaartje tussendoor bij de Lizards. Ik ken er nog de kleine helft van de speelsters, ook enkele anderen bij ons hebben er een verleden. Het zal een leuk weerzien maar tegelijk ook een beladen duel worden. Ik geef ons fifty-fifty winstkansen. We gaan voor een toffe match waarin we ons spel willen laten zien. Uiteraard willen we winnen en opgaan naar de nationale reeksen, dat zou de kers op de taart van ons seizoen betekenen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *