logo Casalina

De Greunsjotters Vossem zullen leider KFC Rapide Wezemaal warm onthalen

De Greunsjotters Vossem zullen leider KFC Rapide Wezemaal warm onthalen
Rapide Wezemaal (r) en de Greunsjotters Vossem speelden al eerder tegen elkaar dit seizoen

De Greunsjotters Vossem hielden eerder al huidige tweede Standaard Meerbeek op een gelijkspel op eigen terrein. Nu is leider Rapide Wezemaal aan de beurt om een bezoek te brengen aan de Sint-Pauluslaan. In de heenronde liep het op de Vleugtweg in Wezemaal af op een 4-1-zege voor de rood-witten. Deze keer kunnen de kaarten anders liggen. Bij de thuisploeg speelt verdediger Stef Van Den Bosch volgend jaar voor de bezoekers, bij Rapide staat met Evert Van De Schoot de minst gepasseerde doelman van de reeks.

Van Den Bosch is afkomstig uit Haacht en is aan zijn eerste seizoen bij de groen-zwarten toe. Hij heeft een verleden bij KVC Haacht en speelde voor Vossem drie seizoenen bij derdeprovincialer VK Berg-Op.

“We gaan er alles aan doen om die drie punten thuis te houden. Het zal een moeilijke zaak worden, want Rapide is een goede ploeg. We kunnen hun evenknie zijn indien we werkelijk al onze opdrachten correct uitvoeren. Ik verwacht wel veel fans, zeker door toedoen van onze harde kern, de Vossem Army”, wist de nummer drie. “Wezemaal is mijn volgende team, maar uiteindelijk moet ik het dit jaar voor Vossem doen. Ik wil er een goede indruk nalaten en met andere woorden dus presteren. Pas volgend jaar volgt Wezemaal. Ik kreeg een kans om een reeks hoger te spelen en nam die, maar eerst winnen zaterdagavond!”

Doelman Evert Van De Schoot heeft een verleden bij Betekom en OHL. Hij is nu aan zijn vijfde seizoen Rapide toe. Hij heeft met voorsprong het minste aantal goals geslikt in hun reeks. De doelwachter moest amper 15 keer de bal uit de netten vissen.

“Tweede Standaard Meerbeek gaat vol voor de titel, dat is ook voor ons het geval. De opdracht is simpel, de titel pakken, daarvoor moeten we nog vijf keer winnen. Niets meer, niets minder. We hebben het altijd lastig op kunstgrasvelden, bij hen kunnen enkele technische spelers daar goed mee weg en het verschil maken. We moeten geconcentreerd verdedigen, dat deden we zelf toen het makkelijk liep. Op die manier pakken we weinig tegendoelpunten. We incasseerden in de reeks met voorsprong het minste aantal doelpunten. We gaan zaterdagavond enkel naar onszelf kijken en hopelijk winnen.”

De Greunsjotters trappen de partij tegen Rapide zaterdagavond af vanaf 20 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *