Steenokkerzeel Vlug-Op B toont efficiëntie op FC Moorsel B

FC Moorsel B in het oranje-zwart en Steenokkerzeel B verbroederden even kort voor de aftrap

Het jonge Moorsel B speelde tegen het meer ervaren Steenokkerzeel B een entertainende partij, bij de rust stond het nog maar 0-1 en leek alles mogelijk. Vlak na rust scoorde Runia de gelijkmaker, daarna schakelden de bezoekende blauwen offensief een versnelling hoger en liepen ze uit tot 2-7.

Bij Moorsel kregen Theunens en Ercan van de U17 een kans in het team. De oranje-zwarten begonnen gemotiveerd, daar hun trainer Peter Poppe vierde daags nadien zijn vijftigste verjaardag. Bij de bezoekers waren er slechts drie wisselspelers aanwezig, de kern werd ietwat geteisterd door ziekte en vakantiegangers.

De eerste kans was in de openingsminuut voor Runia, hij kon vrij schieten voor doel. Zijn schot trof de buitenkant van de rechterpaal. Steenokkerzeel reageerde via Allali over rechts hij trapte in de Moorselse zestien op doel, maar goalie Arnalsteen ging goed plat. Aan de overzijde legde De Rijk een bal nipt naast de linkerpaal. Steenokkerzeel drukte, maar een kwartiertje viel er weinig te beleven. In minuut 36 maakte Betancur Rios de actie andermaal over rechts, hij vond voor doel Lenaerts die centraal in doel afwerkte, 0-1! Moorsel reageerde vanaf de aftrap onmiddellijk via een verre lobbal van Runia, die bezoekende doelman Vanderhoeven in corner zweefde. Lenaerts bracht nog gevaar voor Steenokkerzeel terwijl Van Ingelgom en Allali drukten op het middenveld. Moorsel mikte toen op de snelle uitbraak. We gingen rusten bij een zuinige 0-1.

Beide teams kwamen energieker uit de rust.

Runia werd doorgestuurd en in een één tegen één tegenover de keeper, legde hij de bal naast hem in doel, 1-1! De oranje-zwarten begonnen hoog te drukken met De Rijk en Van Engel. Na een uitgespeelde actie werkte Betancur Rios aan de kleinste paal binnen, 1-2. Kort nadien werd Runia andermaal diep gestuurd door Ercan, nu was doelwachter Vanderhoeven wel bij de les. Na een lichte trekfout mocht Ismajli de daaropvolgende strafschop in de linkerhoek binnentrappen, 1-3, de match leek gespeeld. In het Steenokkerzeelse strafschopgebied zag de ref een duwfout van Perez, de strafschop werd eveneens in de linkerhoek afgerond, nu door De Rijk. In de kantine werd het doelpunt gevierd met het traditionele ruitjeklop. “Wie gaat dat allemaal proper maken?”, klonk het vanachter de toog. In minuut 68 belandde een opwippertje van Ismajli rechts bij Lenaerts die voor doel Papayiotis vond, 2-4… Betancur Rios vuurde nog een gekruist schot af, Arnalsteen redde. Voor het thuisteam werd kapitein Ghijsbrecht over rechts vrijgespeeld, hij schoot gekruist over. In de slotfase diepte Steenokkerzeel B de kloof uit, de 2-7 was overdreven gezien het matchbeeld.

Doelpunten: 36′ Lenaerts (0-1), 47′ Runia (1-1), 53′ Betancur Rios (1-2), 57′ Ismajli (1-3 strafschop), 59′ De Rijk (2-3 strafschop), 69′ Panayiotis (2-4), 75′, 81′ en 90′ Greps (2-5, 2-6 en 2-7)