logo Casalina

Basketbalclub Hoegaarden Leopards bijna aan eerste lustrum toe. Nieuwe spelers welkom!

Basketbalclub Hoegaarden Leopards bijna aan eerste lustrum toe. Nieuwe spelers welkom!
De Hoegaarden Leopards enkele jaren terug Foto: Hoegaarden Leopards

In het voorjaar van 2016 besloten vier mannen uit Hoegaarden, Sam Hias, Rogier Denecker, Sander Fourie en Wim Ruell en Leuvenaar Geert Meulemans om een recreatieve basketclub op te starten. Net geen vijf jaar later zijn ze met een kleine dertig die recreatief wedstrijden spelen in de regio, het plezier primeert, zoveel is duidelijk! Ze willen uiteraard de komende vijf jaar nog groeien en zoeken vers bloed!

De laatste basketbalclub in Hoegaarden voor de Leopards, BC Hoegaarden, stopte ermee in 1985-1986. Na dertig jaar besloten de geel-zwarten een eind te maken aan het gebrek aan basketbal in de brouwersgemeente. Mede-oprichter Wim Ruell verschaft een woordje uitleg.

“Onze bedoeling was aanvankelijk om wat training te geven met afwisselend een onderling wedstrijdje. De eerste trainingen waren we met ongeveer zeven maar al snel begon dat aantal te stijgen. Hierdoor hebben we beslist om in 2017 de vzw Hoegaarden Leopards op te richten. We vonden dat de dierennaam leopards ons typeerde. In 2020 bedroeg ons ledenaantal al 31 personen. Het is een mix van jong en oud, momenteel variëren de leeftijden tussen de 18 en 55 jaar maar iedereen is welkom!”, wist mede-oprichter Wim Ruell. “Een deel van de spelers heeft reeds wat ervaring met basket, een ander deel is zonder ervaring begonnen. Het spelplezier staat bij ons op de eerste plaats. We spelen geen competitie, maar willen graag eens wat vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen regiogenoten. We organiseren jaarlijks een grote familiedag waar onze “Beker van Hoegaarden, clash of the titans” wedstrijd plaats vindt. Al twee maal op rij is de beker van dit toernooi naar één van onze ploegen gegaan.”

Tijdens het seizoen trainen de Leopards wekelijks op dinsdagavond tussen 20 en 21.30 uur.

Deze oefenstonden vinden steeds in de sporthal in Hoegaarden plaats, maar in de zomer schakelen ze over naar streetball en spelen ze wekelijks wedstrijdjes in het prachtige decor van het Sint-Janscollege in Meldert. Tijdens de eerste lockdown zijn ze hier ook verder blijven trainen op afstand. Naast het sportieve vind je hen al wel eens op een Hoegaardse kerstmarkt of dergelijke. Dankzij hun king of pop, Erik van de Zoute Zonde, bakken ze wel al eens een frietje op één of ander evenement. Wie interesse heeft om hen te vervoegen mag mailen naar hoegaardenleopards@gmail.com. Na hun trainingen durven ze wel eens afzakken naar jeugdhuis ’t Paenhuys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *