logo Casalina

VK Holsbeek schetst de toekomstplannen

VK Holsbeek schetst de toekomstplannen
Het merendeel van de kern van VK Holsbeek in 2020-2021

Wat zijn de toekomstplannen van VK Holsbeek? In de loop van de komende minuten komt u als lezer iets meer te weten over de werking en de ambitieuze toekomstplannen van de geel-blauwen die in tweede provinciale uitkomen. De kaart van de jeugd zal getrokken worden. De club kijkt ook reikhalzend uit naar zijn vijftigjarige bestaan in 2022!

Tijdens de voetbalpauze van de voorbije weken en maanden werd stiekem doorgewerkt om de club op de juiste rails te zetten en te houden.

“Vele onlinevergaderingen tussen bestuursleden, trainers en spelers, maar ook met externe organisaties en bestuurders van andere clubs, Voetbal Vlaanderen, de gemeente Holsbeek en andere partners hebben duidelijk gemaakt hoe het verder moet. VK Holsbeek gaat voor een versterkte jeugdwerking en zal daarin ook maximaal investeren. Onze seniorenploeg deed spontaan al enorme inspanningen en zal dat blijven doen om dit mogelijk te maken. Op sportief en financieel vlak is dat het geval”, klonk het bij het bestuur.

Wat mag je verwachten op korte en middellange termijn? Wat zijn de VK Holsbeekdoelen?

“Nieuwe gediplomeerde trainers aanwerven en bijscholingen voor onze bestaande trainers worden de basis van onze opleiding. Nog meer doorstroming van jeugdspelers naar de eerste ploeg in de toekomst is het ultieme doel. We moeten ook de kloof tussen de A-ploeg in tweede provinciale en de B-ploeg in vierde provinciale verkleinen. We moeten ons jeugdig B-team klaarstomen om op kop van de rangschikking te spelen of zelfs te stijgen naar derde provinciale. Dit gebeurt onder leiding van nieuwe trainer Jeroen Van den Heule. Dit zal voor jeugdspelers uiteindelijk de stap naar de A-ploeg verkleinen.” Om de kwaliteit van de jeugd te waarborgen en te verbeteren wordt gewerkt worden naar een officieel kwaliteitslabel voor de jeugdwerking.

De investeringen op de weg naar succes zijn divers.

Om te beginnen zal er worden geïnvesteerd in de organisatie van voetbalkampen tijdens de kerst – paas- en zomervakantie, inschrijven kan via www.vkholsbeek.be. Het eerste Kerst-kamp was een echt succes, het niveau van trainingen werd als zeer goed geëvalueerd door de deelnemers. De uitvoering kwam tot stand door het professionele en gedreven Brynadasport.

Verder worden op zondagochtend extra techniektrainingen ingelast, eveneens door de partner van VK Holsbeek Brynadasport. Inschrijven kan uiteraard via www.vkholsbeek.be.

Op vlak van infrastructuur zullen vooral de douches en de kleedkamers worden opgefrist, maar ook de kantine zal niet aan de aandacht van de clubleden ontsnappen.

Door de coronacrisis konden vele activiteiten niet doorgaan.

“Geen kantine-inkomsten, geen restaurantdagen, geen pasta-, steak- of mosselendagen, evenmin een rommelmarkt, geen oldtimer meeting. Voorts ook geen Rock Werchter waar we anders 140 fulltime vrijwillige medewerkers inzetten, geen toernooien en sponsors die ook een moeilijk jaar hadden en tegemoet gaan. Alles bij elkaar geteld spreken we over een verlies van minstens driekwart van het budget, oplopend in de tijd. Ondertussen lopen de vaste kosten door. Omdat we bij VK Holsbeek gelukkig al voor corona naar de uitgaven keken en door de spontane inspanningen van de beide seniorenploegen en door de groei in de jeugdreeksen denken we gewapend te zijn om de voortzetting van onze club te kunnen realiseren. Via de gemeente Holsbeek kregen we gelukkig steun. Ook de spelers en ouders willen we bedanken voor de steun en het vertrouwen in onze vereniging en hun begrip voor de problemen in deze erg moeilijke tijden. Deze dingen zijn voor een vereniging die draait op onbezoldigde vrijwilligers van levensbelang.”

Nog een leuk weetje om af te sluiten.

Volgend jaar, in 2022, bestaat de voetbalclub ruim een halve eeuw! Het wordt dan een “Koninklijke Voetbalvereniging”. Zal de naam dan veranderen in KVK Holsbeek? In 2022 valt het antwoord! Hopelijk kan er dan een knalfeestje plaats vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *