logo Casalina

Spits Cédric Van Malcot trekt na 5 jaren bij HO Bierbeek naar VC Bertem-Leefdaal

Spits Cédric Van Malcot trekt na 5 jaren bij HO Bierbeek naar VC Bertem-Leefdaal
Cédric Van Malcot aan de bal

Na vijf seizoenen bij eersteprovincialer HO Bierbeek had aanvaller Cédric Van Malcot (21) nood aan nieuwe sportieve lucht. Die nieuwe uitdaging vond hij onlangs bij reeksgenoot VC Bertem-Leefdaal. Ondanks het gegeven dat de voorbereiding op het nieuwe jaar nog een klein half jaar in de pipeline zitten, is de jonge offensieve kracht al enorm gemotiveerd.

Van Malcot begon op zijn vijfde te voetballen bij KFC Herent, op zijn tiende verhuisde hij naar OHL waar hij tot zijn zeventiende actief was. Daarna volgden vijf seizoenen HO Bierbeek.

“Ik had vorig jaar al het gevoel dat het tijd was om op sportief vlak andere oorden op te zoeken. Het was toen wel leuk dat we ons plaatsten voor de finale van de Beker van Brabant. Dat zou tegen KFC Herent zijn geweest, mijn eerste club. Het is jammer dat die finale door corona niet kon plaats vinden, ik had die match heel graag gespeeld”, blikt de aanwinst van de hemelsblauwen kort terug. “Ik startte wel regelmatiger de voorbije jaren, maar ik wou meer speelminuten. Ik ben 21 jaar en ik vind dat ik meer mag spelen, ik denk dat in die optiek Bertem-Leefdaal de beste keuze voor me was”, opent de twintiger die leerkracht kleuteronderwijs studeert aan Leuvense hogeschool UCLL. “Bij Bertem-Leefdaal kom ik in een relatief jonge en getalenteerde groep terecht. Ik heb er nu al enorm veel zin in, ook al omdat het voetballen al zo lang stil ligt. Ik vertoon een gezonde ambitie en scoor graag, en dat is ook het geval bij assists geven. Ik kan zowel op de flank als in de punt mijn ding doen, mijn snelheid verschaft me hierbij een pluspunt. In Bierbeek vertoonde ik al veel ambitie om het prima te doen op individueel en collectief vlak, dat zal nu niet anders zijn. Ik wil iedere match presteren en meer dan mijn best doen”, aldus de voetballer uit Herent, die vlakbij zijn woonplaats kan blijven spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *