logo Casalina

3×3 Lions maken zich op voor EK in Israël

3×3 Lions maken zich op voor EK in Israël
Belgian Lions 3x3 Credits Belgian Lions

Van 5 tot en met 7 september vindt het Europees Kampioenschap 3×3 in het Israëlische Jeruzalem plaats. De Belgische 3×3 Lions treden ginds aan met Dennis Donkor, Jonas Foerts, Thibaut Vervoort en Bryan De Valck. Vic Van Oosterwyck en Rafaël Bogaerts vervolledigen de preselectie van bondscoach Steve Ibens.

Er nemen 24 teams deel aan het EK 3×3: 12 bij de mannen en even veel bij de vrouwen. De teams zijn ingedeeld in poules per drie. De Belgen zitten in poule D, samen met Letland (het nummer 7 in de wereld) en Cyprus (93e op de wereldranking). De 3×3 Lions werken hun poulefase af op dinsdag 5 september.

De eerste twee teams uit elke poule stoten door naar de knock-out fase van het tornooi. De kwartfinales, halve finales en finale staan gepland op donderdag 7 september.

3×3 Lions mikken op een medaille

Met de recente World Tour winst in Lausanne van 3×3 Team Antwerp en de 3e plaats op de World Tour in Debrecen vorig weekend zitten Dennis Donkor, Jonas Foerts en Bryan De Valck alvast in een goede flow. Enkel de blessure van De Valck gooit wat roet in het eten. “Bryan is volop bezig aan zijn revalidatie”, zegt bondscoach Steve Ibens. “Vrijdag evalueren we of hij speelklaar geraakt. Vic Van Oosterwyck en Rafaël Bogaerts trainen nu volop mee voor het geval dat de blessure toch langer zou aanslepen.”

Ook scherpschutter Thibaut Vervoort, aan de slag bij het Chinese Futian, sluit terug aan bij de ploeg. “Met deze opstelling zijn we enorm gevaarlijk van achter de tweepuntlijn. We werken deze week verder aan onze automatismen op het terrein.”

Op het EK zelf zal Tom Van den Bosch de taak als bondscoach van Steve Ibens overnemen, die omwille van professionele verplichtingen niet naar Israël kan afreizen.

“We gaan uiteraard voor groepswinst. Tegen Letland willen we graag sportieve revanche nemen voor de verloren finale op de European Games en tegen Cyprus zouden we niet al te veel problemen mogen ondervinden” geeft Dennis Donkor mee. “Vanaf de kwartfinale is het altijd erop of eronder. Gelukkig zijn we ondertussen al gewapend tegen de stress in dergelijke momenten. Ik denk niet dat we moeten onderdoen voor andere teams en we dus met ambitie naar het EK mogen gaan.”

Ticket voor Olympisch kwalificatietornooi op het spel

Naast de Europese titel staat er nog iets extra op het spel: een ticket voor één van de Olympische kwalificatietornooien richting Parijs 2024. De winnaar van het EK mag deelnemen aan het zogenaamde ‘Cup based UOQT’, tenzij die al een ticket bemachtigd heeft voor de Olympische Spelen. Daarvoor is het dus nog wachten op 1 november, wanneer de eerste tickets voor Parijs worden uitgedeeld.

Te volgen op Sporza
Alle wedstrijden van de 3×3 Lions zijn live te volgen op Sporza op livestream én televisie.

Speelschema FIBA 3×3 Europe Cup 2023
Dinsdag 5 september 2023
16u05- 3×3 Lions vs. Cyprus
19u45 – 3×3 Lions vs. Letland

Op donderdag 7 september worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *