logo Casalina

Coach Dario Gjergja blijft Belgian Lions nog minstens twee jaar trouw

Coach Dario Gjergja blijft Belgian Lions nog minstens twee jaar trouw
Coach Gjergja doet er nog twee jaar bij als coach van de Belgian Lions

Na een eerste periode van vijf jaar als bondscoach van de Belgian Lions, die hij naar de 1/8ste finale van Euro 2022 en de tweede kwalificatieronde voor het WK leidde, blijft Dario Gjergja ook de volgende twee jaar bondscoach. De Belgisch-Kroatische coach van Oostende zal dus nog tot Eurobasket 2025 aan het roer staan van de Belgian Lions voordat hij de teugels overdraagt.

“Na een evaluatie en veel discussie vonden we dat de ervaring van een coach als Dario de beste optie was op korte termijn. Het belangrijkste idee is om door te gaan met het doorgeven van de fakkel van de ene generatie naar de volgende, terwijl we streven naar goede resultaten. De toekomst van het Belgische basketbal ziet er veelbelovend uit, met een goede mix van ervaren spelers en jong talent dat op de deur klopt. Laten we ons inspireren door het succes van onze Belgian Cats om onze vooruitgang voort te zetten,” legt Jacques Stas, High Performance Manager van de Belgian Lions, uit.

“Na een korte pauze om na te denken en te analyseren wat we de afgelopen jaren met de Belgian Lions hebben bereikt, ben ik trots om aan te kondigen dat er een overeenkomst is bereikt om ons avontuur samen voort te zetten tot het einde van Eurobasket 2025,” zegt Dario Gjergja. “We zullen er opnieuw naar streven om ons te kwalificeren voor het EK, terwijl we er ook voor zorgen dat we de jongere generatie introduceren. Ik wil alle personen bedanken die de voorbije jaren zo hard hebben gewerkt aan het project van de Belgian Lions. En ik wil graag de nieuwkomers verwelkomen,” aldus nog Dario Gjergja.

Twee nieuwe assistent-coaches

Er zijn twee nieuwe assistent-coaches aangesteld om Dario Gjergja te ondersteunen en als opvolgers van Fred Wilmot en Gaëlle Bouzin. Het zijn Kristof Michiels, coach van Kangoeroes Mechelen en Coach van het Jaar in 2022, en Raymond Westphalen, die een mooie campagne bij Limburg United afwerkte.

“Ik ben ontzettend trots dat de federatie en coach Dario Gjergja mij gevraagd hebben om de staf te komen versterken. Het is een eer om met de beste Belgische spelers te mogen werken. Ik kijk ernaar uit om grote dingen te bereiken met de Belgian Lions,” zei Kristof Michiels.

Raymond Westphalen reageerde ook: “Als Belgische coach is het een eer om mijn land te mogen vertegenwoordigen en deel uit te maken van de nationale ploeg. Het is opwindend om met de beste Belgische spelers te werken. En samen zullen we onze doelen bereiken.”

Nog een verandering in de staf: Alain Ptak, bekend om zijn ervaring op het hoogste niveau, zal Peter Sempels vervangen als fysiotherapeut. “Het is een eer en ik zal al mijn energie steken in het maken van een significante impact op de voorbereiding en de gezondheid van de spelers.”

De volgende wedstrijd voor de Belgian Lions is het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Turkije in augustus. België zal het in de groepsfase opnemen tegen Kroatië, Nederland en Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *