logo Casalina

Vinny Bzdenga boekt eerste seizoenszege in Stok-Kortenaken

Vinny Bzdenga boekt eerste seizoenszege in Stok-Kortenaken
Jolien Vanhove en Vinny Bzdenga op de grens van Tremelo en Keerbergen

Rond deze periode zat snelle renner en soms man van de ontsnapping, Vinny Bzdenga (27) uit Opglabbeek, vorig seizoen aan zegetuilen. Voorbije donderdagavond stelde hij in Stok-Kortenaken de eerste seizoenszege veilig. De twintiger van Onder De Brug Cycling Team deed jhet niet op de makkelijkste manier in zeer beperkt gezelschap begon hij maar liefst vanaf 300 meter van de meet te spurten, aan de meet hield hij een half wiel over op de tweede.

“De prestaties in de voorbije weken waren al goed. Bij de nevenbond pakte ik al drie derde plaatsen en één tweede. In die periode pakte ik bij Cycling Vlaanderen enkele posities in de top tien en dan nog een podiumplaats in Overijse, dat was ook wel een lastig rondje waar ik ook solo lang ben weggeweest. Ik werd zowel in Bonheiden als Halen nog zevende en iets later in Halen nog eens vijfde bij temperaturen boven de dertig graden.  Daar was ik al vanaf de eerste ronde weg was met drie en dat voor een tocht van meer dan dertig kilometer. Ik kende daar een beetje pech gehad met groepjes in de kopgroep en ik kon niet alles gaan terug halen. In de gietende regen in Stok-Kortenaken voelde ik wel dat ik één van de sterkste was, maar wegraken uit dit klein groepje was moeilijk tot op laatste ronde. Toen ging ik vol door. Na een solo van ongeveer zes kilometer kwam onder de rode vod een duo aansluiten. Door omstandigheden moest ik vanaf de kop de sprint controleren en begon ik vanaf 300 meter van de streep te spurten, ik kon het houden. Deze overwinning zat er zeker aan te komen”, klonk het bij de fiere winnaar.

De volgende doelen van de aanvalslustige renner uit het Oudsbergense zijn het provinciaal kampioenschap van Limburg in Kerniel (23/07). De week nadien wilt hij m-zijn Belgische titel bij de VWV verlengen. Later op het jaar volgt nog het BK bij de elites 2.

“In de tussentijd komt het erop aan om zoveel mogelijk koersen te winnen”, besloot hij strijdvaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *