logo Casalina

Red Panther Emma Puvrez toont zich ambitieus in de Pro League

Red Panther Emma Puvrez toont zich ambitieus in de Pro League
Euro League De Red Panthers met Emma Puvrez achteraan als tweede van rechts

Voormalig Gouden Stick Emma Puvrez (25) uit Kontich is met meer dan 150 caps ondanks haar relatief jonge leeftijd al een ervaren speelster. De komende dagen komt ze vier keer in actie met de Red Panthers op de Pro League met twee ontmoetingen tegen de Nederlandse noorderburen en twee tegen Team USA. Eerder pakten ze twee keer winst tegen de Nieuw-Zeelandsen met een 7-0 en een recentere 2-1. Binnenkort moet Puvrez tegen de Nederlandsen spelen, interessant gezien ze onlangs de overgang maakte van Racing uit Ukkel naar Tilburg.

“Lang was ik de jongste, nu behoor ik al tot de “ouderen”. Er zijn vele jonge meisjes bij de selectie, we worden stap voor stap beter en de jongeren geven ook een impuls om eens op achterstand nog eens goed door te duwen. Als het minder draait kunnen de “oudere” speelsters op mentaal vlak de doorslag geven.

Eerder verloren ze met 0-2 tegen Australië en speelden ze 1-1 gelijk tegen hen, in de shoot-outs werd met 2-3 verloren. In de Pro Leagueranking staat België voorlopig vierde met 24 punten uit twaalf duels.

“Het is leuk om weer voor eigen publiek te spelen, dat was al even geleden. Het nieuwe format met deze minitoernooien in verschillende landen leent er zich ook perfect toe. Tegen Australië konden we rekenen op vele enthousiaste fans, in drie van onze vier voorbije duels was het superdruk qua fans. Het is leuk om dat vlakbij, in Wilrijk, mee te maken”, wist verdediger Puvrez die uit Vosselaar afkomstig is.

Nederland zal op collectief én individueel vlak een leuk gegeven worden.

“Het is aangenaam dat ik na mijn transfer naar Tilburg uitkom tegen de Nederlandsen, dat zal een extra stimulans verschaffen. Het is iets om naar uit te kijken. In 2016-2017 kwam ik al uit voor de Vughtse Mop, maar Tilburg is van een hoger niveau. Het zal een belangrijk duel zo zien we waar we staan tegenover de sterkere teams. Het zal een aardige test worden tegen de Nederlandsen, zo kunnen we enkele situaties inoefenen en onszelf naar een hoger niveau opkrikken. Tegen de Amerikaansen zal het fysieker worden. Technisch zijn ze iets minder, normaal zijn ze minder dan de Nieuw-Zeelandsen maar ze vallen wel met hen te vergelijken. Tegen de Amerikaansen moeten we ons eigen hockey blijven spelen, zo efficiënt mogelijk spelen en onze score halen. Deze duels zijn stuk voor stuk uitdagend op hun manier. De ervaring primeert over het resultaat, maar toch willen we meedingen voor top drie in deze Pro League”, op individueel vlak zal ze met mede-international Abigail Raye de overgang maken naar Tilburg. “Ik twijfelde om vorig seizoen al naar Nederland te gaan, maar liet het zo. Nu vroeg Abigail me of ik geen zin had in dat avontuur. In eerste instantie zei ik neen, maar ik liet het wat bezinken en ging finaal overstag. Het ligt niet zo enorm ver voor me en betekent ervaring opdoen in een sterkere competitie, daar kan ik wat leren.”

De Nederlandsen zijn bijna zeker van eindwinst in de Pro League en zijn de komende dagen twee keer de tegenstander van dienst.

01/07 België  – Nederland
02/07 België – Verenigde Staten
04/07 België – Nederland
05/07 België – Verenigde Staten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *