logo Casalina

VK Borchtlombeek moet niet meer spelen tegen Standaard Meerbeek om te promoveren

VK Borchtlombeek moet niet meer spelen tegen Standaard Meerbeek om te promoveren
VK Borchtlombeek promoveert een week vroeger dan verwacht naar tweede provinciale

Derdeprovincialers VK Borchtlombeek en Standaard Meerbeek spelen de finale in de eindronde komende zondag niet meer. Voetbal Vlaanderen meldde aan beide teams dat ze al zeker waren van promotie, daarom besloot Borchtlombeek forfait te geven voor dit nutteloze duel en zo besparen ze kosten.

De wedstrijd op Meerbeek wordt niet gespeeld, ze promoveren sowieso wist trainer Rik Devos.

“Dat is uiteraard voor beide teams een positief gegeven. Na een moeilijk seizoen is dat een mooie beloning voor ons. We werden geplaagd door corona, competitie-onderbrekingen, oefenmatchen en dan nog speeldagen inpassen in vrije weekends. Dit was een wedstrijd zonder inzet geworden. Onze voorzitter had contact met Voetbal Vlaanderen en met het andere team en beide partijen kwamen overeen dat er niet gespeeld ging worden. We gaven dus forfait waardoor we wel een boete moeten betalen, maar geen bus moeten inleggen naar het Kortenbergse. Eind goed, al goed.”

Devos kende nochtans het merendeel van de teams niet.

“Deze reeks was voor mij een onbekende, ik was bijna altijd in Oost-Vlaanderen actief. Enkel vorig jaar kort bij Eizeringen, maar dat was niet veel. Dan kwam Borchtlombeek op de proppen, daar verdween dan nog de topscorer van de voorbije seizoenen Nabil Chemali op een trainersavontuur naar Andorra. Er was wel al vanaf het begin een goede klik met de groep. We hevelden een aanvaller en verdediger van de B-naar de A-ploeg over. Kapitein Lars Bronsselaer, met acht seizoenen ervaring bij eersteprovincialer VK Liedekerke, schoof ik van achteraan naar het middenveld. Hij werd topscorer van de reeks met 24 goals. In onze reeks hadden we het niet onder de markt tegen latere kampioen Beersel-Drogenbos, die sowieso beter waren. In de slotfase van het kampioenschap ging het tussen Oetingen en ons ze klampten lang aan. We pakten 65 punten, scoorden 80 goals, kregen er 38 binnen en hielden twaalf keer de nul. Dat zijn mooie cijfers na een prima seizoen.”

Thuis tegen tweede uit de C-reeks Sportief Zemst volgde de apotheose.

“We gingen rusten bij 1-0, zij maakten nog 1-1. In minuut 89 kwamen we op 2-1, feest en vierende fans op het veld. Exact een minuut later viel het te herdoen na een lange bal kreeg Zemst een strafschop en werd het 2-2. Gelukkig maakten we nog de 3-2 na een lange ingooi en daarna was het feest. Na zeventig minuten deed het lijf niet meer wat het hoofd wou bij de spelers, maar we hielden het uit. We hadden deze titel zeker niet op voorhand verwacht. We gaan de reeks in tweede provinciale volgend jaar aftasten, geen derde van mijn team heeft immers tien aftrappen in de benen in tweede provinciale.”

Standaard Meerbeek is nog volop op zoek naar een sparringpartner voor volgende zondagnamiddag.

Één gedachte over “VK Borchtlombeek moet niet meer spelen tegen Standaard Meerbeek om te promoveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *