logo Casalina

Aanvallende middenvelder Ian Bergé genoot van zijn eerste (kampioenen)seizoen bij FC Averbode-Testelt-Okselaar

Aanvallende middenvelder Ian Bergé genoot van zijn eerste (kampioenen)seizoen bij FC Averbode-Testelt-Okselaar
FC Averbode-Testelt-Okselaar op het seizoenseinde 2023-2024

Nieuwkomer bij FC Averbode-Testelt-Okselaar Ian Bergé (20) uit Zoutleeuw pakte onlangs de titel met de wit-groen-blauwen. Hij kwam over van de beloften van KVK Tienen en de aanvallende middenvelder kreeg flink wat minuten bij kampioen in tweede provinciale B. Bergé speelde 27 duels en scoorde daarin 8 doelpunten.

Bergé begon ermee op zijn vijfde bij Halle-Booienhoven, daarna vertoefde hij vanaf de U8 tot de U14 bij Sint-Truiden, daarna maakte hij de overstap naar KVK Tienen waar Bergé verbleef tot bij de beloften.

“Ik had vernomen dat ze de voorbije jaren wel kansen hadden op kampioen te spelen, maar dat het steeds net niet was en resulteerde in een eindronde. Ik kwam erbij om de titel te pakken. We hebben een prima spel gespeeld. De groep draait ook onderling prima. We pakken collectieve zeges op en naast het veld. De formatie deed alles samen en zo pak je dus sneller een titel. Er was ook altijd veel sfeer op en rond het veld.”

Volgend jaar volgt een ander paar mouwen voor de fusieclub uit Scherpenheuvel-Zichem.

“Het zal een sterke en pittige reeks worden, met al die zakkers uit derde amateur. Ik hoop op vele speelminuten, zoals iedere jonge speler. Hopelijk blijft het verder goed draaien, zoals het dit seizoen het geval was”, besloot de nummer tien die als jeugdspeler in de verdediging begon.

Ian Bergé in actie bij ATO
Ian Bergé in actie bij ATO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *