logo Casalina

Ontgoocheling troef bij Standaard Meerbeek na aflasten van promotiefinale

Ontgoocheling troef bij Standaard Meerbeek na aflasten van promotiefinale
Indien de Meerbeekcrew meegaat naar Keiberg dan hebben ze nog een extra wapen

Zonder de promotiefinale te spelen tegen VK Borchtlombeek is Meerbeek al zeker van promotie naar tweede provinciale. Voorzitter Vander Elst mikt volgend seizoen op de middenmoot. In tegenstelling tot wat hier eerder werd meegedeeld toonde Standaard Meerbeek zich niet akkoord met het uitstellen van de promotiefinale in derde provinciale.

Standaardvoorzitter Pieter Vander Elst ziet een apotheose door de neus geboord.

“Ik vond het laag van Borchtlombeek dat ze alsnog forfait gaven, we hadden komende zondag voor onze thuismatch heel wat gepland. We hadden een feestje gepland voor spelers, supporters, sponsors en sympathisanten. Nu kunnen we ze niet bedanken omdat die finale prompt werd afgeblazen. In 2017 speelden KVC Haacht en Sporting Erps-Kwerps hun promotiefinale en ze wisten beiden ook al dat ze gingen stijgen, ik zie het probleem niet. Nu kunnen we nog de kantine openen, maar de apotheose is volledig verdwenen. Ik vind niet dat je zoiets kan doen, forfait geven voor een promotiefinale. Nu komen we ook niet te weten of we die eindronde konden winnen, enorm jammer vind ik dat”, wist de voorzitter. “We keken enorm uit naar die zondag 22 mei. Ik loop al de hele week ontgoocheld rond. De kers op de taart van deze promotie ontbreekt. Ik heb vernomen dat ze onder andere niet wilden afzakken door de kosten van hun bus, ik had die desnoods uit eigen zak bijgelegd…”

Promotiefinale of niet volgend jaar speelt Meerbeek in tweede provinciale.

“We mikken volgend seizoen op een plaats in de middenmoot. De top is mogelijk te hoog gegrepen voor ons op dit moment. We trokken vele jonge beloftevolle spelers aan en het overgrote deel van onze kern blijft. Hopelijk kunnen we sterkhouder Evert Ringoet alsnog overtuigen om er een jaartje bij te doen. Ik ben benieuwd naar wat die combinatie van ervaring en jeugdig talent kan opleveren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *