In beeld: terugblik op een burenstrijd: Lozenhoek Keerbergen veroordeelt KV Tremelo bijna tot degradatie

KV Tremelo met zijn jeugd zag Lozenhoek Keerbergen doorduwen voor winst

Op de voorlaatste speeldag kwam NV Lozenhoek Keerbergen met 1-2 zegevieren bij buur en derbyrivaal KV Tremelo. Dat laatste kunnen we letterlijk nemen daar door de uitzege van de geel-zwarten is de kans enorm dat wit-zwart naar vierde provinciale degradeert.

Het eerste gevaar bestond uit een Keerbergse corner die Van Eetvelt net naast doel plaatste. Lozenhoek drukte, KVT stelde daar tegenover veel beweging maar voorlopig geen kansen. In minuut zeven drie opéénvolgende corners voor de gelen, de laatste bereikte Bossaert net niet. In minuut 25 kopte bezoeker Hakimi net naast. Op het half uur de eerste echte Tremelose kans. Op een corner van El Attabi kopte Van Loo naar doel, keeper Janssens mepte weg. De daaropvolgende hoekschop kwam bij Boeck terecht, de bezoekende verdediging ontzette. In minuut 38 loste Bossaert vanaf rechts een gekruist schot dat een half metertje over vloog.

Aan Tremelose kansen geen gebrek, kapitein Van Loo (4) zag zijn kopbal op corner gered

In minuut 43 ontvouwde zich voor de witten over de linkerflank een aanval via enkele tussenstations, Vandebeek besloot te zwak op goalie Janssens. Er volgde kort daarna nog een snelle tegenaanval via El Attabi. De bal ging naar Meerkens die onderuit ging en gebaar deed geduwd te zijn, tot Tremelose consternatie ging de ref er niet op in. Een brilscore bij de rust.

Het venijn zat in de staart.

In een op en neergaande en soms bitsige tweede helft, gebeurde alles in de laatste tien minuten. Bezoeker Van Den Broeck viel in met nog een kwartier op de teller, hij verving de moegestreden en jonge Van Eetvelde. Amper vijf minuten na zijn invalbeurt werd hij via een diepe bal gelanceerd en verschalkte hij thuisgoalie Claes, 0-1. Bij KVT prikten ze twee minuten later tegen via een vrije trap van Rymenams. In minuut 85 scoorde Van Den Broeck de winnende 1-2 na een soortgelijke actie zoals zijn openingstreffer. De Loze vierde, KVT moet nog heel veel meeval kennen om zich te redden.

Op de slotspeeldag moeten ze op bezoek bij derde Standaard Meerbeek, ze moeten tegelijk hopen dat Wijgmaal B thuis rechtstreekse concurrent Sporting Kortenberg klopt. Lozenhoek Keerbergen ontvangt als afsluiter in eigen huis het al veroordeelde KFC Baal.