logo Casalina

Koninklijke Stormvogels Haasrode zijn aan nieuwe sportinfrastructuur toe

Koninklijke Stormvogels Haasrode zijn aan nieuwe sportinfrastructuur toe
De nieuwe sportinfrastructuur van de Stormvogels Haasrode

Op de gemeenteraad van Oud-Heverlee staat deze maand de opdracht voor het bouwen van de sportinfrastructuur van de Koninklijke Stormvogels Haasrode, aan de voetbalterreinen langs de Kartuizerstraat in Blanden gepland. De nieuwe sportaccommodatie omvat een cafetaria inclusief keuken en vergaderzaal, kleedruimtes inclusief sanitair en EHBO, een ticketkiosk en beperkte omgevingsaanleg. Het bestaande gebouw op de site wordt gesloopt.

De gemeente voorziet hiervoor afdoende krediet in het meerjarenplan 2020-2025.

Bij deze nieuwbouw wordt er maximaal ingezet op duurzame technieken zoals warmtepompen en zonnepanelen in combinatie met batterij, dit wordt gefinancierd door de Stormvogels. Ook Regenwater-recuperatie, ontharding en infiltratie zijn belangrijke aandachtspunten in het project.

KSTH zal een jaarlijkse gebruiksvergoeding betalen voor dit gebouw en levert op deze manier ook een financiële inspanning. De club zal het gebouw als een goede huisvader beheren en zijn verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en de kleine herstellingen van het gebouw. Net zoals de andere gemeentelijke zalen, zal ook deze kantine kunnen gehuurd worden door andere erkende verenigingen van de gemeente. Zo wordt de kantine voor alle lokale verenigingen een extra ruimte, die kan geboekt worden via het zaalverhuursysteem van de dienst vrije tijd.

De kantine van de Stormvogels Haasrode Foto: Stormvogels Haasrode
De kantine van de Stormvogels Haasrode zoals ze er nu enigszins bijligt

Schepen van Sport, Katrien Timmermans (CD&V) is erg blij dat de plannen nu concreet zijn, en dat in 2023 kan gestart worden met de bouw van de nieuwe infrastructuur.

“Er zijn heel wat voetballers aangesloten bij de club en zij verdienen degelijke kleedkamers. We bieden met deze infrastructuur ook een extra vergader- of feestruimte aan alle verenigingen in onze gemeente. Ik ben ook erg blij dat dit gebouw compact is en mooi zal opgaan in de groene omgeving.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *