logo Casalina

Pakken de Football Girls Leuven de eerste “Voetbal verbindt award”?

Pakken de Football Girls Leuven de eerste “Voetbal verbindt award”?
De Football Girls Leuven anno 2023-2024

Met de ‘Voetbal Verbindt Award’ wil Voetbal Vlaanderen clubs in de kijker zetten die jongeren verantwoordelijkheid geven, weerbaar maken en een uitstekende binding hebben met de lokale gemeenschap. De Football Girls Leuven zijn één van de vier genomineerden, ze kunnen alle steun en dus stemmen gebruiken.

De Voetbalbond Vlaanderen kreeg de voorbije maanden heel wat kandidaturen binnen van clubs met mooie, verbindende projecten. Deze werden allemaal beoordeeld door een jury, waarna een selectie werd gemaakt van vier projecten die in aanmerking komen voor de eerste Voetbal Verbindt Award.

Je kan vanaf nu stemmen op je favoriete project. De Football Girls Leuven stellen hun eigen project telkens voor aan de hand van een kort filmpje. De stemming wordt afgesloten op 17 mei om 12 uur.

FG Leuven is een inclusieve club gericht op meisjes, waarbij meisjes uit reguliere en kwetsbare gezinnen samen voetballen. Ze ondersteunen deze meisjes door middel van het differentiëren van lidgelden, aanbieden van tweedehandskledij en carpooldiensten. Hierbij organiseren ze ook weerbaarheidstrainingen om meisjes sterker in de schoenen te laten staan en breiden ze dit verder uit door initiatietrainingen in heel Leuven te organiseren. Ze zijn de enige genomineerde meisjesclub en ze trainen in het Boudewijnstadion en aan het Bruineveldcomplex. Matchen spelen ze op het Sportkot en in het Boudewijnstadion. In mei zijn er gratis open trainingen. Hen steunen kan je door te stemmen op hen via deze link, je moet tot onder scrollen en dan stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *