logo Casalina

Yelena Dewaele over de kop op het provinciaal kampioenschap, maar klaar voor wat nog komen moet

Yelena Dewaele over de kop op het provinciaal kampioenschap, maar klaar voor wat nog komen moet
Vrouwelijke nieuweling Yelena Dewaele op de cross in Hever-Boortmeerbeek

Eerstejaarsnieuwelinge Yelena Dewaele uit Hever kende geen meeval tijdens de start van haar provinciaal kampioenschap in Vilvoorde. De tiener van de AA Drink – Young Lions belandde finaal even op de spoeddienst voor enkele hechtingen. Het Belgisch kampioenschap veldrijden gaat op deze manier aan haar neus voorbij.

“Dit seizoen verliep zoals verwacht, maar mijn focus lag vooral op leren en me voorbereiden op volgend jaar. Het is jammer dat ik niet aan het Belgisch kampioenschap kan deelnemen, een wedstrijd waar ik naar uitkeek. Desondanks zie ik dit als een leermoment en ben ik vastbesloten sterker terug te komen. Mijn doel is om de lessen van dit seizoen te gebruiken om mijn vaardigheden te verbeteren en volgend jaar beter te presteren”, aldus de tiener.

Haar beste crossen waren zeker de Patattencross in Nossegem, haar eerste cross dit seizoen in Vorselaar verliep beter dan verwacht. Het PK in Vilvoorde verliep anders.

“Ik raakte in de start niet ingeklikt en er is dan iemand tegen mij gereden waardoor ik over kop ben gegaan. Ik heb dan een remschijf in mijn knie heb gekregen dus wel een flinke snee had. Voor de rest valt het allemaal nog wel mee. Ik heb wel even op spoed moeten zitten om het te laten naaien, maar meer was daar niet aan, gelukkig maar”, blikte Yelena terug. “Ik hoop volgend jaar toch wat podiumplaatsen te halen, zelf ga ik mij in de zomer mij vooral focussen op de mountainbike, maar ga natuurlijk ook wel wat wegwedstrijden rijden. Ik wil daarin ook veel leren aangezien dat mijn eerste echte wegseizoen zou zijn.”

Vorig seizoen pakte ze al als veertienjarige aspirante zilver op het PK op de weg in Wemmel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *