logo Casalina

KAC Betekom A en B beginnen eraan tegen Zepperen-Brustem en KFC Baal

KAC Betekom A en B beginnen eraan tegen Zepperen-Brustem en KFC Baal
KAC Betekom 2023-2024 kreeg eveneens een licentie voor amateurreeksen

KAC Betekom moet als dertiende nog vol aan de bak komende zaterdagavond voor eigen volk tegen promovendus en derde Zepperen-Brustem in derde amateur B. In derde provinciale C zou KAC Betekom B genoeg hebben aan winst tegen buur KFC Baal voor het behoud, leuk gegeven is dat het trainende duo en enkele spelers van Baal een hechte band hebben met de rood-blauwgetinte gastheren.

Betekom eindigde de heenronde met prima spel, de punten bleven jammer genoeg achterwege voor de troepen van trainer Vrebosch. Bij Limburgse promovendus en tegenstander is vooral doelman Yanno Vanwelkenhuysen gekend. Hij speelde een handvol seizoenen bij Olympia Wijgmaal in tweede amateur en is meer dan prima op zijn lijn. In de heenronde wonnen de Limburgers met 2-1, Betekom zou dat nu graag omdraaien zeker met een Stijn Janssens die “nood breekt wet”-gewijs even uit voetbalpensioen is, moet dat gensters geven.

Doelman Yanno Vanwelkenhuysen die enkele jaren geleden met Olympia Wijgmaal het veld opstapt voor de match tegen Lyra-Lierse
Doelman Yanno Vanwelkenhuysen die enkele jaren geleden met Olympia Wijgmaal het veld opstapt voor de match tegen Lyra-Lierse

De partij wordt aan de Grote Baan in gang gefloten vanaf 20 uur.

Het B-team moet vanaf 18 uur tegen buur KFC Baal alles geven.

Gezien het grasveld aan de Baalsebaan in Baal in relatief bevroren staat is en ook het tweede terrein aan de Tremelobaan in idem toestand is, trainde derdeprovincialer FC Baal de voorbije week op de velden van KAC Betekom. Trainers Wouter Van der Mieren en Sven Vandeput hebben een verleden bij Betekom en ook de meeste spelers van Baal hebben een verleden bij Betekom. Baal moet zaterdag op Betekom B zijn laatste strohalm voor het behoud proberen te  grijpen. Als Betekom B op zijn beurt weet te winnen, is de thuisploeg weer zo goed als zeker van het behoud. Alhoewel zeg nooit nooit in deze verrassende reeks waarin Baal al ging gelijk spelen bij leider FC Moorsel.

Vlnr Hubin, Verschueren, Dubois en Van der Mieren op training
Vlnr Hubin, Verschueren, Dubois en Van der Mieren met een Betekomverleden op training

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *