Q8 tempo oil banner

 

Wielervrienden De Oude Smis nodigen nieuwelingen uit in Neerwinden

Wielervrienden De Oude Smis nodigen nieuwelingen uit in Neerwinden
Brain² Olympia Tienen is op zoek naar nieuwe renners!

De Wielervrienden Oude Smis organiseren zaterdagnamiddag hun nieuwelingenkoers in Neerwinden. Ze organiseerden de eerste editie van hun wedstrijd begin mei 2012 omdat er veel talent in de buurt huisde, negen jaar later is het niet anders. Er is normaal gezien geen prijzengeld voorzien, maar voorzitter van de organisatie Johan Cans looft wel prijzen uit voor de drie eersten en er is een beloning voor de strijdlust voorzien.

De relatief vlakke omloop van negen kilometer zal zeven keer worden afgelegd, goed voor 63 wedstrijdkilometers.

“Onze wedstrijd zal coronaproof plaats vinden conform aan de reglementen van Cycling Vlaanderen. Er is normaal geen prijzengeld voorzien, maar we willen de drie eersten en de meest strijdlustige wel belonen voor hun moeite onderweg. We hebben een relatief vlakke omloop maar in het recente verleden kwam het zelden tot een massaspurt, steeds bereikte een beperkt gezelschap de meet. Het maakt ook een enorm verschil uit of er wel of geen wind staat. Ook de strook naar de aankomst is niet van de poes, de deelnemers beginnen in het laagste punt van Neerwinden hun tocht naar de meet en dat kan selectief worden”, wist voorzitter van De Wielervrienden Oude Smis, Cans.

Tot daags voordien waren er 85 renners op maximaal honderd plaatsen ingeschreven, uiteraard kan er op de dag zelf nog ingeschreven worden. Bij de voorinschrijvingen staan namens Brain² Olympia Tienen Milan Briesen, Stan Craps, snelle man en thuisrenner Fabian Sprimont, Chepe Flussie, Bjarne Huygehbaert uit Binkom die er aan zijn eerste koers ooit toe is, Stan Dens, Jaro Dresselaers en Daan Vander Elst ingeschreven. Het andere team uit de streek, het Maes CT Glabbeek, stuurt Yarnick Thuys. Teams uit de regio sturen ook hun jeugd naar Neerwinden, zoals Lennert Van Lommel (Stageco CT), Senn Bossaerts en Kjell Coopman (AA Drink Young Lions), Mauro Van Rompaey, Brian Lambrechts en Arthur Tirry (allen YCT Demer en Dijle). Uit het Pajottenland zijn crossers Rune Deflo uit Gooik en Nolan Huysmans uit Opwijk zijn vast en zeker geduchte klanten voor het podium.

Het startschot weerklinkt om 15 uur ter hoogte van café Oude Smis in de Neerwindenstraat 13 in Neerwinden. De aankomst is voorzien omstreeks 16.40 uur.

Geef een reactie