Q8 tempo oil banner

 

KFC Baal verenigt broers Vermeylen

KFC Baal verenigt broers Vermeylen
De broers Bram en Wietse Vermeylen samen bij KFC Baal

Bij tweedeprovincialer KFC Baal verrichtten ze alsnog een transfer naar volgend seizoen toe én wat voor één. Ze kapen verdedigende middenvelder Wietse Vermeylen (27) weg bij streekgenoot en eersteprovincialer SC Aarschot. Bij de rood-groenen wordt hij verenigd met zijn broer, aanvallende middenvelder en clubmonument Bram Vermeylen. Volgend jaar de linkerkolom halen is een must volgens de aanwinst en kinesist van beroep.

In zijn carrière was Vermeylen bij de jeugd van KRC Genk, de reserven van OH Leuven, Tempo Overijse en Olympia Wijgmaal actief. Hij kwam sinds de zomer van 2018 in actie voor SC Aarschot.

“Ik hoorde enkele maanden geleden dat zo goed als iedereen ging vertrekken bij SC Aarschot. Ik was ongeveer de enige die zou blijven, ik bekeek mijn opties en besloot ook afscheid te nemen van de club. Bij KFC Baal kom ik terecht in de ploeg waarin mijn broer Bram al meer dan even speelt. Wanneer hij kon kwam hij steeds kijken naar mijn matchen. Hij speelde de voorbije periode niet bijster veel als gevolg van een zwaar kruisbandletsel, zoiets neem je wel even mee. In mijn optiek kan hij een seizoen lang blessurevrij in actie komen en hopelijk kunnen we op het voetbalveld herenigd worden, dat zou ik heel leuk vinden”, opent de aanwinst. “Ik kon nog naar een ander team, maar dat lag me minder gezien de afstanden die ik dan moest afleggen van en naar mijn werk. Voor mij is de ligging van Baal beter en zelfs goed, gezien ik mijn kinesistenpraktijk in het centrum van Genk heb gevestigd”, vervolgt hij.

KFC Baal was in de loop van voorbije verkorte coronabreak ongeslagen en stond als promovendus met vijftien op vijftien op kop.

“Als je ziet dat de spelersgroep quasi dezelfde blijft tegenover een jaartje geleden, dan is er zeker gegronde reden om aan te nemen dat we zeker in de linkerkolom kunnen meedraaien. We moeten sowieso top acht als ambitie koesteren. Ik ben benieuwd naar de eerste trainingen bij Baal om de groep wat beter te leren kennen.”

Bram Vermeylen is enorm blij met zijn broer in de ploeg.

“Ik ben klaar voor het seizoen dat moet komen, meer klaar dan ik me in jaren heb gevoeld. Ik voelde me vorig seizoen rond deze periode zeker niet zo goed. Ik ben enorm tevreden dat Wietse eindelijk naar Baal komt, we probeerden hem al enkele jaren naar hier te krijgen. Ik moet ook toegeven, was Wietse niet gekomen dan was de kans relatief groot dat ik met voetballen was gestopt. Hij motiveert me enorm om er nog een mooi jaar van te maken.”

Geef een reactie