logo Casalina

Wie wint de zevende editie van de GP Roger De Coninck in Berg-Kampenhout?

Wie wint de zevende editie van de GP Roger De Coninck in Berg-Kampenhout?
Het podium van de vijfde editie van de GP Roger De Coninck in 2018

De Wielervrienden Kampenhout organiseren vandaag, op zondag 1 augustus, de zevende editie van de Grote Prijs Roger De Coninck. Aan enthousiasme geen gebrek bij de organiserende Wielervrienden Kampenhout. Die geestdrift wordt gedeeld door zowel binnen- als buitenlandse ploegen, er zijn er 25 ingeschreven en nog minstens zes stonden er op de wachtlijst.

Voorzitter van de Wielervrienden Kampenhout Ben Impanis verschaft een woordje uitleg.

“Dit jaar zou het normaal de 8ste Grote Prijs Roger De Coninck zijn geweest, tot onze grote spijt hebben wij onze wielerwedstrijd van vorig jaar op het laatste moment moeten annuleren omwille van de coronamaatregelen. Ook dit wielerseizoen is voor de jonge renners serieus ingekort. Het is pas vanaf 9 juni dat jeugdwedstrijden onder bepaalde voorwaarden opnieuw werden toegelaten. Eindelijk hebben deze jonge renners opnieuw goede vooruitzichten want zij bevinden zich in een belangrijke fase van hun ontwikkeling als renner. Door deel te nemen aan wedstrijden kunnen zij ervaring opdoen en zich meten met leeftijdsgenoten uit binnen- en buitenland. Onze koers is inmiddels al een vaste waarde geworden op de wielerkalender en krijgt tevens een positieve weerklank bij zowel binnenlandse als buitenlandse ploegen. Hun waardering voor onze inzet, arbeid en liefde voor de wielersport blijft ons motiveren om verder te doen. Een organisator heeft veel hulp nodig en daarom blijft een woord van grote dank altijd op zijn plaats. Wij waarderen ten zeerste de steun en medewerking van Cycling Vlaanderen, de gemeente Kampenhout, de politiezone KASTZE, voetbalclub VK Berg-Op en het Medical Team 4 Cycling van Hendrik Van Hoof.De vele medewerkers zoals seingevers en logistieke helpers zijn onontbeerlijk. Ondanks deze moeilijke economische coronatijden hebben wij ook dit jaar nog kunnen rekenen op een groot aantal sponsors. We danken hen enorm. Een wielerwedstrijd is ook een sociaal gebeuren en brengt veel mensen bij elkaar. Zeker na een jaar van ‘Blijf in uw kot’ zal dit sociaal contact veel deugd doen. Elk jaar kent onze koers een spannend verloop tot op het einde. Laten we hopen dat ook dit jaar de renners er een fantastisch sportieve en spannende koers van maken. Wie kroont zich tot winnaar van de zevende GP Roger De Coninck en wordt de opvolger van Toon Stippelmans van Onder Ons Parike?”, vraagt voorzitter Ben Impanis zich luidop af.

Om 14 uur vindt de officieuze start plaats in de Bergstraat ter hoogte van het monument van Raymond Impanis, aan het Kerkplein. De renners leggen tien rondes van 12,6 kilometer af, goed voor in totaal 126 wedstrijdkilometers.

Uit eigen provincie starten selecties van Brain² Olympia Tienen met Leuvenaar Viktor Stiers, Joris Van Walleghem, Viktor Nijs uit Neerijse, Viktor Vangrunderbeeck, Yarne Nulens uit Kortenaken en Bram Koninckx. Ook de AA Drink – Young Lions uit Haacht zijn van de partij en wel met Mauro Delmé uit Weerde, Arthur Soontjens uit Baal, Wannes Verstraelen, Rune Jacobs, Kilian Moreels en Dario Van Der Heyden. Het CT Glabbeek – Maes staat paraat met Ferre Vanschoonbeek, Seppe De Beuckeleer, Zeno Moonen, Loïs Paul, Thomas Davids en Keano Van Laer. Voor het YCT Demer en Dijle staan Tibo Thomas, Lucca Monnaert, Yorben Van der Wilt, Gill Vandermueren, Rick Ceulemans en Ferre Geeraerts, beiden uit Baal, op het startpodium. Voorts staan ook nog het Cannibal Team met inbreng uit Leefdaal, WK Noord-West Brabant en Royal Cureghem Sportief. Omstreeks 17 uur kennen we de winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *