logo Casalina

7de GP Roger De Coninck in Berg-Kampenhout valt ten prooi aan de Canadees Bibic

7de GP Roger De Coninck in Berg-Kampenhout valt ten prooi aan de Canadees Bibic
Bibic spurt naar de overwinning

De Canadees Dylan Bibic boekte zijn tweede seizoenszege in België in de zevende Grote Prijs Roger De Coninck in Berg-Kampenhout. In de massaspurt liet hij de Nieuw-Zeelander Mitchel Fitzsimons en Zeno Moonen uit Turnhout enkel de dichtste ereplaatsen. De zege was voor de Canadees van het Cannibal Team. Even voor de koers goot het enorm gelukkig klaarde het relatief snel op naar de start toe. Daarna werd de wedstrijd getekend door enkele aanvallen, die zoals geweten de finish niet haalden.

De Wielervrienden Kampenhout zag 25 team met in totaal 144 renners van start gaan in zijn interclub.

De ploegvoorstelling voorafgaand aan de koers werd afgelast als gevolg van de zondvloed een klein uurtje voor de koers. In de beginfase konden we van de eerste echte aanval spreken toen een trio met de Nederlanders Bassa en Joore en Jannik Limbourg uit Lennik de bakens probeerden te verzetten. Ze verzamelden om en bij de twintig tellen maar waren er relatief snel aan voor de moeite. In de derde van tien rondes stoven ploegmaats bij Avia-Rudyco-Janatrans Van Raemdonck en Willems weg in het gezelschap van Senne Goossens. Ze kregen maximaal een kleine veertig tellen. Aanvankelijk behoorden Vereecke en Bertels tot dit gezelschap, maar ze lieten zich gaandeweg uitzakken en herbevolkten snel het peloton.

Het peloton bleef niet bij de pakken zitten het Cannibal Team deed veel werk in het tegenoffensief en ook het Maes CT Glabbeek met Moonen op kop van de grote groep en enkele Nederlandse teams deden hun duit in het zakje. Met nog drie lussen af te leggen werden de leiders ingehaald. Na negentig van de 125 af te leggen was er een algemene hergroepering. Met nog twee doorkomsten aan de meet te gaan kozen zeven renners hun moment om te versnellen, dat waren Borremans, teammakkers bij Sprint 2000 Charleroi Place en Jacques, Ferre Geeraerts uit Baal, Raes, Geerinckx en Remmerie. Ze verdwenen nooit uit het zicht van het peloton en bij het ingaan van de slotronde werden ze ingerekend.

Het werd finaal een massaspurt waarin Fitzsimons van te ver begon en Bibic nog over zich gaan, Moonen veroverde het laatste podiumtrapje. Streekrenner Viktor Nijs uit Neerijse snelde als vierde over de finishlijn. Aan de rechterzijde ging tijdens deze spurt nog een renner of zeven pittig onderuit tegen de dranghekken, daarbij onder andere Van Raemdonck die onder andere schaafwonden had aan de rechterelleboog. Ook Leuvenaar Viktor Stiers lag erbij, maar ook bij hem leek de averij mee te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *