logo Casalina

WSC Vooruit Drieslinter organiseert vandaag zijn jaarlijkse nieuwelingenrace

WSC Vooruit Drieslinter organiseert vandaag zijn jaarlijkse nieuwelingenrace
Eerstejaarsnieuweling Sybren Stockx met witte helm rijdt een thuiskoers in Drieslinter

WSC Vooruit Drieslinter organiseert vandaag, zondag, zijn jaarlijkse nieuwelingenkoers. Ondanks het gegeven dat Cycling Vlaanderen geen prijzengeld voor de deelnemers wenst, doet de organisatie die dit seizoen 47 jaar bestaat een andere geste voor de renners. Iedere deelnemer krijgt vijf euro en er vallen onderweg een paar premies te verdienen. De eerste drie in de uitslag komen uiteraard op het podium terecht en daar krijgen ze een beloning in ontvangst.

De deelnemers starten zondagnamiddag om 15 uur aan de parochiezaal in Drieslinter aan de Grote Steenweg 282 A, waar ook de rest van de formaliteiten plaats zullen vinden. De nieuwelingen moeten er dertien lussen afleggen, goed voor in totaal 67 wedstrijdkilometers. De omloop heeft de vorm van een driehoek, de voornaamste horde die de renners moeten nemen is een helling na de aankomst. De finish is ongeveer voorzien tussen 16.20 en 16.30 uur.

Uiteraard komen er enkele streekrenners aan de start, onder hen eerstejaars Sybren Stockx uit Glabbeek, hij verdedigt de kleuren van het Glabbeek CT – Maes. Hij zal uiteraard in eigen omgeving iets willen laten zien. “Ik ga proberen om de sprint te ontlopen. Op die manier kan ik hopelijk met een klein groepje naar de meet rijden. Zodat ik een dichte ereplaats kan proberen halen”, blikte hij kort vooruit.

Ongeveer 24 uren voor de start van de race waren er ongeveer zestig deelnemers ingeschreven voor deze uitdaging in Drieslinter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *