logo Casalina

VWV-koersen in Grasheide mondden uit in spurten met beperkt gezelschap

VWV-koersen in Grasheide mondden uit in spurten met beperkt gezelschap
Mathias Van der Sanden wint de liefhebberskoers in Grasheide-Putte Foto: Jean Bollaerts

De koersen van de Vlaamse Wielrijders Vereniging mocht flink wat mooi “wielervolk” ontvangen voor zijn amateurwedstrijden in Grasheide-Putte. Gezien de vlakte van de omlopen en het relatief warme weer, was het geen verrassing dat het verschil in de races werd gemaakt in de eindspurt. Bij de liefhebbers bleef het met een kleine tien koplopers spannend tot in de laatste hectometers, Wannes Galicia uit Tremelo, werd toen in extremis gevat.

De categorie C startte iets voor 14 uur, de D- en E-renners volgden een halve minuut later samen om 14 uur. Die aparte start leverde een kleine verkeersopstopping op, maar dat raakte opgelost. Onderweg was het soms oppassen geblazen bij smalle bochtjes waardoor een peloton van een kleine honderd renners door moest. De snelle kanonnen vooraan lieten zich hierdoor niet afschrikken.

Na een groepsspurt waren Tom Van Eyck uit Herentals bij de C’s, Bart Vanden Wyngaerd uit Sint-Job-in-’t-Goor bij de D’s en Dirk Van Hove uit Zoersel bij de E’s de sterksten in hun reeks. Bij de D’s won Vanden Wyngaerd overtuigend, derde en Europees kampioen Wim Van Uffel uit Baal kon vierde Verschueren net van het podium houden.

De winnaars van de C-, D-, en E-reeks in de bloemen
De winnaars van de C-, D-, en E-reeks in de bloemen Foto: Jean Bollaerts

Voor de liefhebberskoers die startte om 16 uur kwamen 102 deelnemers opdagen.

De wedstrijd begon nerveus, na wat flitsende tempoveranderingen, ging de snelheid omlaag in ronde twee. Galicia had toen al genoeg van de animositeit of het plotse gebrek daaraan en versnelde. Hij kreeg Feddrik Lauwens uit Kortenberg mee. Het duo reed even vooraan en druppelsgewijs werd de kopgroep tien renners sterk bij de derde doorkomst aan de meet. Buiten Lauwens en Galicia waren dat nog latere winnaar Mathias Van der Sanden uit Baal, Senna Verbiest uit Averbode, Jan-Pieter Bollen, John De Schutter uit Lummen, Tom Mertens uit Mol, Tibo Gysemans, Kris Van Noten en Ward Timmermans uit Stabroek. Dit gezelschap bleef samen, enkel Lauwens moest afhaken door een lekke band, tot een gerecupereerde Galicia onder de rode vod de anderen weer te snel en slim wilde af zijn. Hij werd bij de lurven gevat op vijftig meter van de streep. In de spurt om winst haalde Van der Sanden het met een nipt verschil van Bollen, Verbiest, De Schutter en een uitgedoofde Galicia die achteraf bekeken tevreden was met zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Pechvogel Lauwens pakte nog plaats tien.

Ook volgend weekend vinden er VWV-koersen plaats in Grasheide!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *