Q8 tempo oil banner

 

Frans Claes rijdt seizoensopener niet uit na pech

Frans Claes rijdt seizoensopener niet uit na pech
Frans Claes kan een leuk onverwacht einde aan zijn seizoen toevoegen

Leuvenaar Frans Claes had maandenlang uitgekeken naar zijn eerste grote afspraak van het mountainbike marathonseizoen: de Sella Ronda Hero Dolomites. Onze landgenoot wilde zich uiteraard tonen. Een dubbele lekke band bracht een ander scenario met zich mee en Claes moest opgeven. De Duitser Andreas Seewald en Litouwse Sosna Katazina kronen zich tot Hero winnaar. Claes’ vriendin, Ariane Lüthi, werd knap tweede.

De Sella Ronda Hero Dolomites werd dit jaar voor het eerst opgenomen in de prestigieuze UCI Mountainbike Marathon Series. De elfde editie bracht het kruim van de mountainbike marathonwereld naar Selva Val Gardena in de Italiaanse Dolomieten.

Mountainbiker Frans Claes (Verhofsté Group MTB Team) lachte voor de wedstrijd nog een beetje groen. Uiteraard was hij gezond gespannen voor zijn eerste grote wedstrijd van het jaar. Tegelijkertijd wist hij wat hem te wachten stond: een helse rit van 86 kilometer met maar liefst 4.500 hoogtemeters.

Hij kende een goede start en vond al gauw het perfecte ritme. Binnen de kortste keren kon de tweevoudige Belgische kampioen opschuiven naar de twaalfde positie. Met nog één col te gaan en de top tien in zicht, sloeg het noodlot toe. “Bij de afdaling van de Passo Pordoi reed ik waarschijnlijk te enthousiast door een rivierbedding. Mijn achterwiel raakte twee stenen op de meest slechte manier. Het resultaat was een dubbele lekke achterband. Het was onmogelijk om dit tijdens de race te herstellen”, wist de mountainbiker die uit Wezemaal afkomstig is.

Ondanks zijn opgave was de race een goede test voor het Europees Kampioenschap. Dat vindt volgende week plaats, op 20 juni in het Zwitserse Evolène.

Geef een reactie