logo Casalina

Maes CT Glabbeek brengt zelf bijna een kwart van de deelneemsters in eigen race

Maes CT Glabbeek brengt zelf bijna een kwart van de deelneemsters in eigen race
Acht van de tien rensters in de thuisrace van hun Glabbeek CT - Maes met coaches Wim Verbeek en Vanja Vonckx

Het Maes CT Glabbeek organiseerde het voorbije weekend wedstrijden voor junioren, nieuwelingen en vrouwelijke jeugd. In die laatste categorie brachten ze tien van de 41 startsters aan de start. Nog opmerkelijker is dat amper twee onder hen vooraf ervaring hadden met koersen, met andere woorden acht meiden reden hun eerste wedstrijd in Attenrode-Wever is toch wel warme omstandigheden.

“Ik ben fier over deze meiden, het was allesbehalve makkelijk voor hen om voorbije coronaperiode er de moed te blijven inhouden. Het bleef maar duren. Gelukkig hielden ze er het hoofd bij en bleven ze progressie maken, of ze nu op momenten individueel of collectief moesten trainen. De twee meisjes met ervaring eindigen op het podium bij de nieuwelingen met tweede Heremans en derde Ramaekers. De rest deed ook goed zijn best en de meesten haalden de streep”, wist een trotse Verbeek.

Acht van de tien rensters in de thuisrace van hun Glabbeek CT - Maes
Acht van de tien rensters in de thuisrace van hun Glabbeek CT – Maes

“Enkele dames met koerservaring samen brengen met nieuwe meisjes in de koerswereld. Ze de knepen van het vak leren, maar vooral hen plezier laten beleven aan hun sport en tot een groep komen die super aan elkaar hangt. Ik durf zeggen dat we daar als ploeg in geslaagd zijn. Het is niet alleen ons werk, maar grotendeels aan hun eigen inzet te danken”, besloot hij.

Op de foto staan van links naar rechts: trainer Wim Verbeek, Jutta Bellinkx uit Testelt, Lena Min uit Lier, Ella Heremans uit Heist-op-den-Berg, Kato Vannuten uit Mol, Amber Van Laer uit Wange, Lore Willems uit Wezemaal, Kato Willemoons uit Kwaadmechelen, Jill Ramaekers uit Wimmertingen en trainster en voormalig wielrenster Vanja Vonckx.

Één gedachte over “Maes CT Glabbeek brengt zelf bijna een kwart van de deelneemsters in eigen race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *