Vinny Bzdenga boekt derde seizoenszege in de 66ste Geteprijs in Geetbets

Winnaar Vinny Bzdenga met de organisatie en bloemenmeisje Lena

Traditioneel op een maandag op het einde van de zomervakantie vindt er tijdens Geetbetskermis een wielerwedstrijd voor elites z/c en beloften plaats. Deze werd in de wacht gesleept door Vinny Bzdenga uit Opglabbeek. Hij ontsnapte samen met een kwintet na éénderde wedstrijd en maakte het af in de laatste hectometers. Dietmar Ledegen uit Herenthout en John De Schutter werden tweede en derde.

De 66ste Geteprijs, ereprijs Brandstoffen Delvaux Geetbets in een organisatie van wielerclub de Betserse Sportvrienden ging van start met 62 renners. De renners moesten 16 lussen van 7,2 kilometer afleggen goed voor een totale afstand van 115,2 kilometer.

In de eerste ronde van kregen we al een aanval van twee vluchters zijnde de Nederlander Ole Stoffels en Tom Dedry uit het Luikse Othée. Ze kregen hooguit vijftien tellen en in ronde twee was alles terug samen. In ronde vijf kregen we een toen al beslissende kopgroep van zes vrijbuiters bestaande uit Bzdenga, Ledegen, De Schutter, de Canadees Ethan Pauly, Bram Rombouts uit Wuustwezel en Stan Geukens uit Meerhout. Aanvankelijk hadden ze een kleine twintig tellen voor, dat verschil liep snel uit tot een vijftig seconden.

Op het einde van ronde acht kregen we nog een tegen reactie waarbij Daan Mariën uit Balen, Matthias Krols uit Turnhout, de Amerikaan James Brock Mason, de Nederlanders Ralph-Karsten Vliet, Jordan Habets en Marnix Van Den Oever, Miguel Ladang uit Tienen en Thomas Demolder uit Booischot uit het peloton wisten te ontspannen. Dit octet kwam na een fikse achtervolging tot op negentien tellen van de koplopers. Het peloton was op dat moment uitgeteld, ze hadden een achterstand van vier minuten en 35 seconden om de oren gekregen. De wedstrijdjury haalde hen een ronde vroeger uit de koers en liet ze spurten voor de ereplaatsen.

In de laatste ronde kregen we ook nog een aantal demarches van een aantal kopmannen maar met zijn zessen gingen ze de spurt in waarbij Bzdenga het makkelijk haalde en dus als winnaar over de aankomst kwam. De koers werd gereden aan een gemiddelde snelheid van 44,54 kilometer per uur.

Bij de huldiging aan de omroepwagen van Sport Omroep kregen we te horen dat de winnaar de omloop met telkens een klimmetje best kon smaken.

De organisatoren van de Betserse Sportvrienden waren zeer tevreden met de opkomst van het aantal renners en toeschouwers. Ze beseffen ook maar al te goed dat de datum niet zo makkelijk voor de renners uitkomt, maar aangezien de kermis dan valt is het ook niet evident om dit op te lossen. Ze organiseren deze woensdag de vijftiende Geteprijs voor junioren vanaf 18 uur voor een koers met een lengte van 86,4 kilometer. Onder andere streekrenner Niel Meulemans uit Tielt-Winge tekent er alvast aanwezig. Supporters en renners,  allen op post!