logo Casalina

Van Mossel Heist Cycling Team derde in ploegen- én individueel klassement in West-Vlaanderen Cycling Tour

Van Mossel Heist Cycling Team derde in ploegen- én individueel klassement in West-Vlaanderen Cycling Tour
Het Van Mossel Heist Cycling Team in de West-Vlaanderen Cycling Tour Beeld Kristof Wijckmans

Het Van Mossel Heist Cycling Team nam aan de driedaagse West-Vlaanderen Cycling Tour deel met Mathias De Keersmaeker uit Hove, Sebbe Wijckmans uit Wiekevorst, Timo Geysels uit Sint-Katelijne-Waver, Cis Laeremans uit Hulshout en Simon Roeymans uit Herenthout. Eén van deze nieuwelingen sprokkelde al vanaf het begin bonificatieseconden.

Verzorger Siebe Philips geeft een inzicht in deze driedaagse waarvan de openingsrit in en rond Bellegem plaats vond.

“Voor de etappe hadden we met het team afgesproken dat Mathias De Keersmaeker en Sebbe Wijckmans zich gingen focussen op de tussensprints in ronde drie en zes. We gingen voor een goede rituitslag. In de eerste tussensprint werd Mathias derde en pakte hierdoor een bonificatie,seconde Sebbe pakte spijtig genoeg geen seconde dus was het aan Mathias om aan de volgende sprint weer mee te doen. Mathias werd andermaal derde en pakte zo dus nog een seconde. Op twee rondes van het einde reed er een goede groep weg, spijtig genoeg was er niemand van het team bij. Sebbe was nog even mee in de achtervolgende groep maar spijtig genoeg raakten ze er niet bij. Op het einde waren de goede benen van Mathias zoek maar door een goede uitslag van Timo Geysels, als negentienden en Sebbe, als zesentwintigste, waren we toch in staat om een degelijke plaats in het ploegenklassement te behalen. Cis Laeremans reed een goede koers voor zijn doen en kon de etappe uitrijden”, herinnerde Philips zich.

De tweede rit in en rond Stasegem begonnen de Zuid-Kempenaars met De Keersmaeker als achtste in het klassement.

“Het doel was om op het einde zoveel mogelijk bonificaties te pakken en ook te sprinten met Sebbe. Mathias werd andermaal twee keer derde in de tussensprint en pakte weer twee extra seconden. In de eindsprint was het belangrijk om goed gepositioneerd te zitten. Sebbe slaagde hierin maar werd spijtig genoeg in de sprint zelf ingesloten maar werd nog vijfde. Mathias raakte voor de laatste bocht al ingesloten waardoor hij van wat verder moest komen, hij finishte als twaalfde. Timo die wederom ingesloten zat in de sprint werd vijftigste. Simon kwam over de meet als 89ste. Helaas had Cis minder geluk. Hij moest op twee ronden van het einde lossen met zeven renners. Ze sprintten nog voor de erenplaatsen en kwamen daarbij ten val. Gelukkig bleef het bij schaafwonden.”

De derde en slotrit in en rond Rekkem werd bekeken als mogelijkheid tot winst voor het Van Mossel Heist Cycling Team.

“Met nog drie rondes te gaan reed een trio weg waarvan er al snel maar ééntje overbleef vooraan. In de laatste ronde vond Mathias goede benen op de klim en trok stevig door. Hierdoor rijdt hij met een andere renner weg en jaagde op de eenzame leider en latere winnaar Jasper Christiaens. Na een koppeltijdrit van een ronde slaagde Mathias er net niet in de leider terug te grijpen. Ze moesten spurten voor plaats twee. Hij werd derde op vijf seconden van de leider en elf seconden voor het peloton. Door deze extra seconden eindigt Mathias ook nog eens knap derde in het eindklassement. Sebbe sprintte naar plaats vijftien en Timo werd 51ste. Simon bolde achteraan het peleton binnen. Cis had helaas te veel last van zijn wondes van de dag er voor en moest de wedstrijd staken. Een collectieve en individuele eindranking was een hoogtepunt voor ons”, klonk het. “Met dank aan de goede zorg van de verzorgers en de tips en tricks van ploegleider Seppe Boeckx heeft het Van Mossel Heist Cycling team deze driedaagse met succes kunnen afwerken”, luidde het tot slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *