logo Casalina

KFC Werchter klopt Standaard Neerwinden met kleinste verschil in bekerduel

KFC Werchter klopt Standaard Neerwinden met kleinste verschil in bekerduel
KFC Werchter (links) haalde het van Standaard Neerwinden

De eerste helft was grotendeels voor het thuisteam, in het eerste kwartier na de rust kwam Standaard Neerwinden fiks opzetten. Ze combineerden enkele keren prima, maar tot een treffer kwam het niet. Met nog tien minuten op de klok scoorde Robin Verbiest namens KFC Werchter de eerste en ook enige treffer van deze partij. 

De gemotiveerde Van Espen begon heel goed op de flank en was vaak een gevaar. Pierre kwam in minuut 21 één op één met uitgoalie Van Hellemont, in de herneming poogde Van Espen het vanuit een scherpe hoek. Enkele minuten belandde een voorzet vanaf links van Van Espen aan de tweede paal bijna bij Casteels, hij kon net niet inschuiven. Ook Dubois roerde zich en kreeg enkele kansen, L’ Enfant trapte gekruist, maar ook daar kwam geen score uit.

Bij de bezoekers moest Champagne net iets te veel terug naar achteren. Hij poogde af en toe Vanbrabant over links aan te spelen. Op slag van rust kwam invaller Ceulemans eruit op snelheid over de rechterflank. Het gevaar werd weggetackeld door Winnen.

In de tweede helft kwamen de groenhemden met een aanvallendere instelling uit de kleedkamers.

Engelbos en Vabrabant zochten en vonden er vooraan ruimte. In minuut 55 een actie van Vervoort over links, de bal kwam terecht bij Champagne die naar het centrum van de Werchterse zestien wilde. De bal werd finaal weggewerkt. Delhalle kwam nog alleen voor de goalie, maar besloot voorlangs. Daarna kwam Werchter weer opzetten. Tussendoor belandde een bal van Vervoort via vrije trap op de lat. In minuut tachtig een afstandsschot van Verbiest, deze botste net voor de doelman, die zich mispakte. De bal viel binnen. Neerwinden had op het einde nog een grotere kans die Werchterkeeper Isenborghs pakte.

Doelpunt: 80′ Verbiest (1-0).

De afsluitende strafschoppenreeks eindigde op een 4-4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *