logo Casalina

Verkleumde Frans Claes pakt brons op BK mountainbike marathon. Brent Clé zevende, Kevin Van Hoovels twaalfde.

Verkleumde Frans Claes pakt brons op BK mountainbike marathon. Brent Clé zevende, Kevin Van Hoovels twaalfde.
Een met modder besmeurde Frans Claes op het BK ©Wim Vanderwegen

Heverleenaar Frans Claes reed naar het brons op het Belgisch Kampioenschap mountainbike marathon in La Roche-en-Ardenne. Op het loodzware parcours dat geteisterd werd door veel regen en nog meer modder ging de overwinning naar Timo Kielich. Bij de vrouwen won Joyce Vanderbeken de sprint van Alice Pirard, de uittredende Belgisch kampioene.

Het heeft aan een zijden draadje gehangen, maar uiteindelijk kon er het voorbije weekend toch gestreden worden voor deze Belgische driekleur.

Het BK vond plaats in La Roche-en-Ardenne. Het parcours telde drie lussen zodat er in totaal 86 kilometer afgelegd moest worden met daarin zo’n 2.750 hoogtemeters.

Al in de eerste ronde scheidde een elitegroep zich af met Alleman, Kielich en Claes.

Alleman was gebrand op goud en startte razendsnel aan een bijzonder strak tempo. Claes kon hem volgen tot ongeveer halverweg de eerste ronde. Daarna moest de de dertiger van het Square Group MTB Team gas terugnemen om zichzelf niet te verbranden. Zo kon Kielich aansluiten en dan reed het duo samen en haalden ze zelfs Alleman in ronde twee in.

Met nog 25 kilometer voor de wielen, geloofde Claes nog in zijn kansen.

Het koude weer sneed hem de benen af en het was uiteindelijk Kielich die het laken naar zich toe trok. In de slotronde soleerde hij naar het goud. Een verkleumde Frans Claes eindigde op de derde plaats.

“Ik ben tevreden met mijn derde plaats, dat was voor mij het hoogst haalbare. De koude en natte weersomstandigheden waren niet in mijn voordeel. Na elke ronde lag het parcours er slechter bij. Mijn ketting is er door de modder ook nog drie keer afgevallen en sommige beklimmingen kon je in de laatste ronde gewoon niet meer oprijden. Het kampioenschap was dit jaar een echte helletocht. Ik heb er de voorbije maanden alles aan gedaan en ik kwam in uitstekende vorm aan de start, maar vandaag was Kielich de sterkste man.”

Kevin Van Hoovels afkomstig uit Betekom reed nog tot tien kilometer van de streep mee voor plaats vijf. Hij parkeerde volledig en het was over en out, hij werd nog twaalfde. Hij had een slechte dag en had onder andere last van een pijnlijke rug. Dorpsgenoot en wegrenner Brent Clé werd zevende nadat hij van de twintigste stek kon opschuiven. Hij hield er door de modder een geïrriteerd oog aan over als souvenir.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *