logo Casalina

Nieuweling Milan De Ceuster beleeft goede repetitie voor BK in Nieuwrode.

Nieuweling Milan De Ceuster beleeft goede repetitie voor BK in Nieuwrode.
Het podium van de nieuwelingenkoers in Nieuwrode met vlnr tweede Jens Verbrugghe, winnaar Milan De Ceuster en derde Vlad Van Mechelen. Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Latere winnaar Milan De Ceuster uit Beerzel trok al vroeg in de aanval en blijkbaar had hij in het slot van de wedstrijd nog genoeg jus in de benen om het af te maken. De tiener van het Heist CT kwam solo aan. De groepsspurt om plaats twee won Verbrugghe voor Vlad Van Mechelen uit Leefdaal. Niel Meulemans uit Tielt plaatste zich als vijfde.

93 nieuwelingen startten in Nieuwrode voor een wedstrijd van 63 kilometer, verdeeld over zeven lussen van negen kilometer.

Op zich leek de vlakke omloop zich niet te lenen tot veel schifting, gelukkig speelde de vele wind wel een rol. Ondanks het gure weer trokken vier aanvallers van leer, met daarbij ook latere winnaar De Ceuster. Na vijf van de zeven rondes werden de vluchters opnieuw bij de lurven gevat. Dit gebeurde onder impuls van Verbrugghe en Van Mechelen. In de laatste kilometers was het opnieuw eerstejaars De Ceuster die versnelde. Dit is een puike prestatie gezien hij daags voordien ook al aan de winnende hand was in Rijkevorsel.

Meer dan tien seconden kreeg De Ceuster niet van een aarzelend peloton.

De grote groep acteerde blijkbaar net iets te aarzelend, want de vluchter bleef buiten schot van een aanstormend peloton. In de massaspurt was plaats twee voor Verbrugge, voor Van Mechelen. Meulemans werd vijfde, Tom Crabbé uit Merchtem en Paul Loïs uit Aarschot verdedigden nog verder de Vlaams-Brabantse eer met een zevende en achtste plaats. Loïs verhuist binnen enkele weken naar Herselt. In het verleden behaalde de regelmatige renner van het CT Glabbeek al verschillende provinciale medailles op de mountainbike, veldritfiets en dit seizoen was hij provinciaal kampioen op de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *