logo Casalina

HO Bierbeek op en over KSC Grimbergen in slotfase

HO Bierbeek op en over KSC Grimbergen in slotfase
Jitse Dupont schermt de bal af

Het zag er niet naar uit dat de groenen van Bierbeek meer dan één punt zouden kunnen putten uit hun thuisduel tegen Grimbergen. Op slag van rust stonden ze 0-2 achter, met nog tien minuten in de aanslag was het 2-2. In de absolute slotfase bezegelde Jitse Dupont het lot van de bezoekers, 4-2, niet onterecht gezien het spelbeeld dat de toeschouwers zagen op de Wijnenberg.

Coach Mario Cassimon begon voorbereid aan de match.

“Ik was KSC Grimbergen al gaan bekijken op Huldenberg en Kampenhout. Ik wist dat ze goed waren in de omschakeling. Ik verwachtte ook dat ze een laag blok gingen opzetten. We gingen ze laten komen, de opbouw ging anders gebeuren in vergelijking met de wedstrijd tegen Boka. In het begin missen Schoolmeesters, Dupont en Dochez relatief grote kansen. We krijgen een vrije trap tegen en ik zie enkele tegenstanders vrij staan, in tweede instantie komt de bal bij één van hen en staan ze 0-1 voor. Dit terwijl ze amper kwamen dreigen. We komen na corner 0-2 achter via een kopbal. We misten Michiel Devyver en Thomas Hendrickx, twee goede koppers, dat was in die fase zichtbaar”, wist de T1. “We stonden wel 0-2 achter terwijl we alles onder controle hadden. Bij rusten gaan zag ik wel enkele aangeslagen gezichten, maar ik voelde dat het erin zat. We moesten na de pauze het accent leggen op scherper acteren in hun strafschopgebied. Gelukkig kwamen we gelijk, ik ging even uit van een puntendeling. Met nog een kwartier te gaan, ontsnapte Dupont en kon hij op de keeper af, maar hij trapte de bal op deze. Ik heb Dupont erop laten staan, hem wisselen voor een gemiste kans leek me niet aan de orde. Hij was goed bezig en bedankte voor het vertrouwen met twee goals. We hebben verdiend gewonnen met beter voetbal als tegen Aarschot en Boka United. Ze hadden moeite met onze drie spitsen en het gegeven dat we geen echte flankaanvallers hadden. Ik ben tevreden dat de spelers uitvoerden wat er gevraagd werd. We werden beloond voor ons werk en zullen deze boost meenemen.”

De komende week wacht HO Bierbeek uitpartijen op OHR Huldenberg en VC Houtem-Oplinter.

“Ik verwacht dat we nog geen beroep zullen kunnen doen op een zieke François Erdogan. Nadjim Haroum werd op zijn beurt opgeroepen voor de nationale ploeg van Tsjaad. Kapitein Michiel Devyver zal wel terugkeren. Ik verwacht op OHR Huldenberg een thuisploeg die enorm fel zal beginnen, ze zullen gebeten zijn na die 4-0 op Melsbroek. Het zou mooi zijn dat we na de thuiszege tegen Grimbergen nog een vier op zes pakken in de komende twee uitmatchen, gezien de periodetitel zeker een must is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *