Q8 tempo oil banner

 

Van Eetvelt, Clynhens en Van Tricht excelleren in Giro U23, Tsjechië en Spanje!

Van Eetvelt, Clynhens en Van Tricht excelleren in Giro U23, Tsjechië en Spanje!
Lennert Van Eetvelt (rode helm) wordt in het oog gehouden

In het buitenland waren enkele Vlaams-Brabantse beloften in puike doen. Lennert Van Eetvelt uit Lubbeek realiseerde een vijfde chrono in de tijdrit van de Giro U23, hierdoor draagt hij voorlopig de witte jongerentrui. Toon Clynhens uit Hever pakt een tweede stek in de koninginnenrit van de Tsjechische Vredeskoers, Floris Van Tricht uit Boutersem reed eveneens naar een tweede positie in de spurt in Spanje. Everbergse mountainbiker en belofte Lukas Malezsewski werd twee keer zestiende in de Coupe de France tussen de elite in Guéret.

De Giro U23 begon voorbije donderdag en eerder zette Lennert Van Eetvelt er al een 57ste, tiende en 22ste plaats neer. In de vierde etappe, een chronorace tussen Sorbolo Mezzani en Guastalla over 25,4 km realiseerde hij de vijfde tijd. Dat is na deze zondagrit ook zijn algemeen klassement, vijfde op 21 tellen van de Britse veldrijder Ben Turner. Lennert staat tweede in het jongerenklassement en mag maandag van start gaan met deze witte leiderstrui. “Ik ben enorm blij met deze vijfde plaats verworven in de tijdrit. Ik ging er op voorhand van uit dat top tien het hoogst haalbare voor mij kon zijn in deze etappe, daarom ben ik enorm blij met deze vijfde stek, dat is fantastisch. Het was een mooi parcours waarop ik mijn kracht goed kwijt kon. Starten in die witte leiderstrui bij de jongeren is ongelooflijk, dat zal een leuke ervaring worden. Ik ben de komende dagen benieuwd naar mijn gevoel, het is namelijk de eerste keer dat ik meer dan vier dagen op rij zal koersen. Ik wil mijn vijfde positie in het tussenklassement met hand en tand verdedigen en bekijken waar ik kan uitkomen”, wist Van Eetvelt. Ploegmaat bij Lotto-Soudal U23, Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo hield zich voorlopig relatief in de luwte met een 46ste, een 133ste en een 51ste plaats als gevolg, in de tijdrit werd hij 84ste. Gezien deze Babygiro nog tot en met zaterdag 12 juni duurt, komt zijn kans nog. Stan Van Tricht uit Boutersem doet het eveneens behoorlijk in de Ronde van Italië voor beloften. Hij verzamelde er achteréénvolgens een negende, vijfde en elfde plaats. In de tijdrit legde hij beslag op de 26ste tijd.

In de proloog en de openingsrit van de driedaagse Vredekoers in Tsjechië lagen er een 95ste en een 40ste plaats op Toon Clynhens te wachten. In de zwaarste rit tussen Bruntál en Dlouhé Stráně reed hij in dienst van de Belgische nationale ploeg naar plaats twee, op de slotdag bolde hij als 24ste over de meet in Jesenik. Dat leverde hem een derde plaats op in de eindstand en de rode leiderstrui van de overwinning in het jongerenklassement. Een straffe prestatie van klimmer Clynhens! Arthur De Jaeger uit Zoutleeuw reed een 45ste tijd in de proloog, rit één leverde een 26ste plaats op, (berg)rit twee een 41ste plaats en in de slotetappe kwam hij uit op positie 53. In het eindklassement kwam hij uit op positie 45, in het jongerenklassement staat hij als twaalfde gerangschikt.

Floris Van Tricht doet het net als oudere broer Stan prima. Hij werd tweede op een pittige heuvelende ondergrond in de tweede rit van de vierdaagse Volta Provincia de Castello, nabij het Spaanse Valencia. In de slotrit finishte hij als vijfde. In de eindstand haalde Floris top vijftig. “Op de eerste dag had ik een complete offday waardoor ik heel veel tijd heb verloren. Hierdoor heb ik mij toegespitst op de tweede en vierde etappe waarin ik dan wel tweede en vijfde werd. Echte klassementsambities had ik niet”, reageerde de tiener van Basso Team Flanders.

Everbergse mountainbiker Lukas Malezsewski heeft een pittig weekend achter de rug. Hij begon op de openingsdag met een 21ste positie in de short race. De twee dagen nadien was hij steeds goed voor een zestiende stek in deze Coupe de France in Guéret, gelegen tussen Limoges en Montluçon. Bij het aanvatten van de zaterdagrit stonden ze met zijn 139 in de aanslag voor een goede prestatie. Lukas startte vanaf de zevende van de negentien rijen. Na de startronde kwam hij als 50ste door en begon hij aan zijn inhaalrace. Elke ronde schoof hij meer en meer op en kwam uiteindelijk als zestiende en zesde belofte over de streep. Zijn laatste ronde was de beste. Daags nadien volgde dezelfde stek en was hij vijfde belofte, deze wedstrijden deden deugd voor de belofte van Scott Creuse Oxygène Guéret die een thuisrace reed.

Eerstejaars Jarne Vandersteen uit Pepingen pakte zaterdag in de Coupe de France in Guéret een dertigste plaats, hij bolde daarenboven over de lijn als derde eerstejaarsbelofte. Ondanks een valpartij haalde Jarne daags nadien de meet als 25ste. De tiener van het Orbea G-bikes MTB Racing Team werd overall tiende belofte en vijfde eerstejaars.

Indien uw jeugdwielrenner of idool het voorbije weekend competitief aanwezig was, het de moeite was en dus bij deze in dit lijstje thuis hoort, dan is een seintje naar info@regiosport.be altijd welkom!

Geef een reactie