logo Casalina

Stella Artois Leuven Bears mikken op driepunters met KeVaughn Allen

Stella Artois Leuven Bears mikken op driepunters met KeVaughn Allen
Aanwinst KeVaughn Alex in het truitje van vorig team, het Finse Ura

Zoals beloofd brengen de Stella Artois Leuven Bears een nieuwe naam voor het seizoen 2021-2022! Het gaat om de Amerikaan KeVaughn Allen (25), die graag driepunters bij de vleet scoort, die bij de Bears zijn intrede zal doen in het eerste jaar van de BNXT-League. In het verleden flirtte hij met Orlando Magic, maar het werd een verhaal van net niet…

Kevaughn is een 188 centimeter grote guard met een uitstekend driepunt shot, snel over de lengte van de vloer, atletisch en intensief in de verdediging. Kevaughn genoot zijn opleiding bij Florida State University waar hij in zijn senior jaar een vaste waarde was. Voor de 2019 NBA draft, trainde Allen bij NBA-team Orlando Magic. Allen was finaal undrafted en tekende eind 2019 bij Lovćen 1947 in de Montenegrijnse competitie.

Vorig seizoen trad hij nog aan in de hoogste afdeling in Finland bij URA Basket waar hij een gemiddelde van 12,7 punten, 3,3 rebounds en 2,4 assists per wedstrijd mocht laten noteren, allesbehalve slechte cijfers! Allen zal ongetwijfeld zorgen voor spektakel op het parket en een absolute meerwaarde vormen voor het team. Hij is eveneens een oude bekende van Joshua Heath; zij hebben tijdens hun jeugdjaren nog vaak samen gespeeld. Joshua is alvast zeer enthousiast met zijn komst en wij uiteraard ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *