logo Casalina

Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven schuift naar 15 augustus en treedt weer toe tot Bingoal Cycling Cup

Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven schuift naar 15 augustus en treedt weer toe tot Bingoal Cycling Cup
De GP Jef Scherens - Rondom Leuven vindt op 15 augustus 2021 plaats

De Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven wordt twee weken vervroegd en wel van zondag 29 naar zondag 15 augustus. Daarenboven treedt de organisatie opnieuw toe tot de Bingoal Cycling Cup, waartoe het in het verleden al eens behoorde. Voorzitter van de vzw Koninklijke Stoempersclub Leuven, Alain Sterckx uit Wezembeek-Oppem, geeft een woordje uitleg omtrent het dubbele nieuws.

Eerder raakte bekend dat de organisatie van de Leuvense klassieker ging samenwerken met Golazo, dat kan u hier nog eens lezen.

“Op vraag van Golazo hebben we onze wedstrijd twee weken vroeger op de kalender geplaatst. Dat heeft ermee te maken dat er op die laatste zondag van augustus veel koersen tegelijk worden gereden, twee weken eerder is dat minder het geval. Op 15 augustus zijn we zo goed als zeker van een prima deelnemersveld, op 29 augustus zou dat veel minder het geval zijn. Eind augustus zou de VRT ons ook geen live coverage kunnen verzorgen, dat was ook geen onbelangrijk gegeven. De omloop van onze GP Jef Scherens blijft overigens zo goed als dezelfde”, wist Sterckx te melden.

Voorts hebben de vzw Koninklijke Stoempersclub Leuven en Golazo gezamenlijk beslist om terug toe te treden tot de Bingoal Cycling Cup, ofte de Beker van België. Enkele jaren geleden behoorde de wedstrijd ook tot deze Cycling Cup, nu treden ze opnieuw tot de Beker van België toe daar dat hen naar de toekomst toe op dit moment de beste beslissing leek.

Naar volgend seizoen toe is het de bedoeling om de GP Jef Scherens – Rondom Leuven opnieuw eind augustus te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *