logo Casalina

Tweelingzussen Aiko en Robyn Gommers succesvol op BK BMX

Tweelingzussen Aiko en Robyn Gommers succesvol op BK BMX
Beide zussen op het Belgische podium in Ravels

Messelbroekse tweelingzussen Aiko en Robyn Gommers (16) betwistten het voorbije weekend hun eerste en meteen ook hun laatste BMX-race van hun seizoen. Dat gebeurde op het Belgisch kampioenschap in Ravels in de categorie girls 16, daar werd Aiko voor de derde keer nationaal kampioen en pakte Robyn haar tweede nationale zilver. Veel marge voor fouten hadden ze niet.

Het was voor het duo, dat rijdt onder licentie van de BMX-club uit Zolder, een primeur om als goud en zilver op hetzelfde BK op het podium te staan.

“Het was van vorig jaar december in Frankrijk geleden dat we nog konden BMX’en in een wedstrijd. We hadden gehoopt om ooit eerste én tweede te worden op een BK en nu is het eindelijk zo ver. Daar waren we heel blij mee. Je start wel met het idee in het achterhoofd dat het minste foutje je fataal kan worden. Dit omdat er geen volgende race is, waarin je je eerherstel kan halen”, wist winnares Aiko. “Ik begon moeizamer aan de reeksen, ik viel nog in de derde reeks zodat ik een mindere startpositie toebedeeld kreeg voor de finale. In de finale kwam ik alsnog op toerental. In de finale verliezen doe je sowieso niet graag, zeker niet als het om een titel gaat. Als je van je tweelingzus verliest, is het een beetje draaglijker.”

Tegenover vorig seizoen maakten beiden vorderingen.

“Mijn techniek is positief geëvolueerd, ook op het vlak van zelfvertrouwen heb ik ook een enorme stap gezet. Ik heb in het Duitse Stuttgart getraind op een ferme en grote startberg, die nemen veroorzaakte als het ware “a leap of confidence”. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, dat is een horde die ik moest nemen in mijn ontwikkeling”, wist Aiko “Bij mij is er in vergelijking met vorig seizoen op dit moment eveneens sprake van een beter zelfvertrouwen. Ik werd ook fysiek sterker, dat moet wel gezien we vanaf volgend seizoen bij de junioren uitkomen”, vertelt Robyn.

Ondertussen nam de regering dinsdagavond nieuwe beslissingen om te pogen om het coronavirus aan banden te leggen.

“We hoorden net dat onze trainingen en al diegenen voor jeugd boven twaalf jaar niet meer kunnen plaats vinden. We zullen thuis oefeningen moeten doen. We zullen dan deels op kracht trainen maar ons ook wagen op sprintjes op de weg. We hebben door deze situatie momenteel geen idee hoe de nabije toekomst eruit zal zien. Welke races wanneer zullen doorgaan, dat is nogal onduidelijk. Wat we wel weten is dat we in de winter pittig zullen doortrainen, in onze nieuwe reeks volgend jaar zal het bij de junioren er enorm om spannen. We moeten tegen dan klaar zijn om volledig te gaan voor wereldtitels”, klonk het bij de zussen die rijden in de kleuren van het Team Ultimate BMX Europe.

Één gedachte over “Tweelingzussen Aiko en Robyn Gommers succesvol op BK BMX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *