logo Casalina

Aiko en Robyn Gommers rekenen op elkaar om de nationale BMX-titel te halen!

Aiko en Robyn Gommers rekenen op elkaar om de nationale BMX-titel te halen!
Robyn en Aiko (met de langste haren) Gommers in het Zuid-Franse Sarrians

Schoonderbukense tweelingzussen Aiko en Robyn Gommers (17) nemen in Massenhoven deel aan het Belgische kampioenschap BMX. Gelukkig betekent deze titelstrijd niet de enige race van het seizoen zoals vorig jaar het geval was. Vorig jaar werd Aiko in Ravels voor de derde keer nationaal kampioene en pakte Robyn haar tweede nationale zilver. Dat kan u hier nog eens nalezen.

De outfits verschillen wel in vergelijking met vorig seizoen daar ze de kleuren van Team Ultimate BMX Europe inwisselden voor die van Team Supercross.

Na slechts enkel oefenwedstrijden zoals in het Italiaanse Verona en het Franse Sarrians zal er dit weekend in Massenhoven voor de Belgische titel gestreden worden. De tweelingzussen Aiko en Robyn Gommers zullen het in hun reeks normaal gezien onder elkaar verdelen.

In de Europese proef in Sarrians pakte Aiko een vierde en Robyn een zesde plaats in de strijd tegen de top.

“Het woog zo zwaar dat ik er wedstrijddag twee niet veel meer op zat,” wist Robyn. “Aiko kwam in de finale ten val en moest met een achtste plaats tevreden zijn. Sarrians was voor ons een loodzware verplaatsing. Om de afstand met Zuid-Frankrijk wat sneller te overbruggen waren we met de auto en niet met de camper gegaan. Na de tweede wedstrijddag op zondag moesten we zo snel mogelijk huiswaarts keren. Op maandag legden we examens af in ons voorlaatste jaar sportwetenschappen, dat we in Aarschot studeren. Gelukkig waren we allebei geslaagd.”

Aiko is regerend Europese kampioene, die titel behaalde ze al drie keer, en ze behaalt ongeveer jaar na jaar de Belgische titel. Robyn pakt flink wat medailles in haar zog en behaalt ook wel eens een titel, namelijk die van wereldkampioene. De titel die ze dit seizoen verdedigt. Die Belgische driekleur op de mouw is meegenomen voor hen, maar het staat niet als allerhoogste doel aangeschreven bij het duo.

“We rijden de week na het BK Europees in Zolder, dat is belangrijker. Daarna vindt in Zolder nog de Europese eindronde plaats en vlakbij is er dan ook het WK in het Nederlandse Papendal, dat zal in augustus zijn ontknoping kennen. Indien er een zus naast de titel grijpt, dan kan de andere nog altijd in actie komen en deze met beide handen grijpen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *